Verrassing! Wij krijgen een….!

Jaaa, wij weten het geslacht van onze kleine baby! *trom geroffel* WIJ KRIJGEN EEN MEISJE!! Een lief, klein, meisje! Heel leuk om te weten! Ik moet bekennen dat het me eigenlijk helemaal niks uit maakte, met een jongetje zou ik net zo blij zijn geweest (denk ik). Maar ik vind het wel heel erg leuk dat we eindelijk weten wat het gaat worden. Dat maakt alles toch net weer even echter. En daarnaast… Kan het echte winkelen nu ook beginnen ;). Niet dat nu de roze verf ingeslagen gaat worden, maar een beetje gericht winkelen vind ik wel leuk (en sorry HEMA, ik ga lekker niet helemaal mee in het ‘gender neutral’ verhaal ;).

Waarom is het geslacht al bekend?

De 20 weken echo hebben we trouwens ‘pas’ volgende week zaterdag. En op het moment ben ik precies 19 weken zwanger. Een pret echo hebben we ook niet gedaan. Maar ik moest afgelopen woensdag toch naar het ziekenhuis voor een echo en de gyneacoloog. De reden dat we dus weten dat we een meisje krijgen was iets minder leuk. Er bleek niets ernstigs aan de hand te zijn, maar ik kan je vertellen dat het redelijk wat stress opleverde allemaal. Wat er aan de hand was? Dat zal ik ook meteen maar even delen.

Licht bloedverlies

Vorige week vrijdag zag ik dat ik heel licht bloedverlies had. Dat is natuurlijk niet iets dat hoort tijdens een zwangerschap dus dat was even schrikken. Direct de verloskundige gebeld en daar kon ik diezelfde dag nog even terecht. Ik werd aan de telefoon wel al direct gerust gesteld dat het waarschijnlijk een contactbloeding was. Alright, ’s avonds even langs, controle van de baby en het hartje en alles leek helemaal in orde. Ik zag ook geen bloed meer dus ik was weer gerust gesteld. En daar kwam zondag: weer hetzelfde hele lichte bloedverlies (als in, geen rood bloed oid, je zag het ook niet in de wc, maar lichtroze bij het afvegen).

En toen dat de volgende dagen bleef aanhouden wer ik natuurlijk ook weer steeds onzekerder en bezorgder. Op woensdag besloot ik dus weer de verloskundige te bellen en die wilde dat ik toch even goed gecontroleerd zou worden bij de gyneacoloog. Ik kon een paar uur later direct bij het ziekenhuis terecht. Daar kregen we een zeer uitgebreide echo (maar nog geen officiele 20 weken echo), en de baby was helemaal in orde. En we kregen dus ook direct te horen dat we een meisje krijgen! Vervolgens kreeg ik mijn vuurdoop gyneaologisch onderzoek waar ik verder maar niet over zal uitweiden ;)..

Onschuldig, een poliep

Er blijkt een poliep op mijn baarmoederhals te zitten. Die zat er waarschijnlijk al, maar doordat alles groeit en beter doorbloed is, is dat nu dus gaan bloeden. Verder onschuldig al wordt het wel goed in de gaten gehouden, en na mijn zwangerschap kan ik het weg laten halen.

Nu we een paar dagen verder zijn is het bloeden ook weer gestopt en ben ik helemaal gerust gesteld. Woensdag mag ik nogmaals langs het ziekenhuis voor controle, en voor de eerste uitslagen, en voor nu geniet ik dus gewoon maar van het feit dat we weten dat we een meisje krijgen!

Goed, tot zover mijn verhaal ;). Gisteren zijn Michael en ik de stad in gegaan en hebben we de eerste rompertjes en broekjes gekocht, wat is alles toch lief, en klein, en schattig! Ik ben nu al zo benieuwd naar haar!

13 Comments

 1. Sammie 17 december 2017

  Gefeliciteerd 🙂 Kan me voorstellen dat het leuker is om wat gerichter te shoppen. Fijn dat alles achteraf in orde bleek en de kleine dame gezond is 🙂
  Sammie onlangs geplaatst…Poster van stad Nijmegen, nieuwe aanwinst!My Profile

  Beantwoorden
 2. Saskia 17 december 2017

  Kan me voorstellen dan het schrikken is <3
  Fijn dat achteraf alles goed was!

  Beantwoorden
 3. Laura 17 december 2017

  Had michael het toch goed voorspeld! 😊 en ik kan ook niet wAchten op dit kleine meisje!

  Beantwoorden
 4. Michelle 17 december 2017

  wat super leuk! gefeliciteerd! gelukkig bleek alles goed <3
  Michelle onlangs geplaatst…Mias is een stille hongeraarMy Profile

  Beantwoorden
 5. Nesrin 17 december 2017

  Gefeliciteerd! Maar poeh wat heftig zeg. Gelukkig is alles goed en gezond en ben je gerustgesteld.
  Nesrin onlangs geplaatst…Een nieuwe keuken kopenMy Profile

  Beantwoorden
 6. danielle 18 december 2017

  Oh wauw dat zal wel even schrikken zijn geweest zeg! Gelukkig is alles goed met je MEISJE!! Gefeliciteerd, heel leuk voor jullie.

  Beantwoorden
 7. Charel 18 december 2017

  AHHH ga ervan genieten!!! Wij hebben het er ook steeds vaker over, maakt het zo echt om het bij jou te zien <3
  Charel onlangs geplaatst…Cadeautips 1My Profile

  Beantwoorden
 8. Anne - YouStyle.nl 18 december 2017

  Oei dat is wel even schrikken zeg. Maar fijn dat alles goed is.!

  Beantwoorden
 9. Romy 18 december 2017

  Oh jeetje, ik kan me voorstellen dat dat flink schrikken was! Gelukkig maar dat het iets onschuldigs bleek te zijn. En wat onwijs leuk dat jullie al weten dat het een meisje wordt. Gefeliciteerd!! Groot gelijk heb je dat je de genderneutrale kleding lekker links laat liggen 😉
  Romy onlangs geplaatst…25 (!) leuke dingen om te doen in de kerstvakantieMy Profile

  Beantwoorden
 10. Kathleen 18 december 2017

  Gefeliciteerd! Dat is wel verschieten, zo opeens beginnen bloeden. Gelukkig dat alles in orde is met jullie meisje.

  Beantwoorden
 11. Mariëlle 18 december 2017

  Aaah wat leuk, gefeliciteerd 😀
  Mariëlle onlangs geplaatst…The Korean Konjac facial sponge | Redding in de strijd tegen acne?My Profile

  Beantwoorden
 12. Anne - YouStyle.nl 20 december 2017

  Gefeliciteerd! 🙂 Ik kan me voorstellen dat dat even schrikken is… gelukkig dat alles in orde is en dat je weer kunt genieten van je zwangerschap!

  Beantwoorden
 13. Morgaine 3 januari 2018

  Nou ja! eliza had hetzelfde, ook even een bloeding tussendoor en naar de gynacoloog, maar gelukkig ook hier alles goed, ben zo blij voor jou, en de poliep is wat minder natuurlijk maar nu weet je wel waar het vandaan komt, en ben je rustiger.

  Komt goed, en gefeliciteerd met de komst van jullie meisje!

  Ik wens jullie een top jaar toe, wat zeker zo zal zijn, want dat heb ik ook natuurlijk door oma te mogen worden 😉

  X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge