Recept: bonenprutje

Ja hoor, daar heb je er weer één. Een prutje. Zoals ik al eerder vertellen ben ik dol op makkelijke maar smakelijke eenpansgerechten. Gisteren was het weer zo ver en maakte ik een eenvoudig gerecht dat eigenlijk niet fout kan gaan. Een tijdje geleden maakte ik dit ook klaar toen mijn broer kwam eten, hij is absoluut geen bonen fan (hij ging vroeger zelfs kokhalzen als hij er ook maar 1 naar binnen moest werken…) maar dit vond zelfs hij lekker!

De volgende ingrediënten gebruikte ik voor 2 personen (hele ruime porties, Michael en ik kregen het niet op):

– 150 gram witte bonen (uitgelekt)
– 150 gram kikkererwten (uitgelekt)
– 1 kipfilet
– 1 ui
– halve courgette (of eigenlijk gebruikte ik drie kwart courgette)
– 100 gram sperziebonen
– 100 gram cherrytomaatjes
– 3 lente-uitjes

– Olijfolie, zout en peper
– 1/2 theelepel kerrie poeder
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel tijm
– 1/4 theelepel cayenne peper
– beetje peterselie

Het klinkt als veel ingrediënten, dit valt heel erg mee. De meeste kruiden heb je sowieso wel in huis dus je hoeft er niet heel veel extra’s voor te kopen.

1. Snipper de ui en kip, doe wat zout en peper op de kip blokjes en begin met het bakken van de ui en kip in een grote wok- of koekenpan.

2. Snijd ondertussen de courgette in stukjes (ik maak altijd plakjes die ik in vieren snijd), de lente uitjes in ringetjes en de sperzieboontjes dop je en snijd je vervolgens door midden (het is trouwens wel handig om de sperziebonen beetgaar te koken, dit had ik niet gedaan en op het eind waren een aantal sperzieboontjes nog een beetje knapperig, niet vies maar het is denk ik lekkerder als je ze van te voren een paar minuutjes kookt).

3. Als de kip een beetje aangebakken is en de ui glazig is voeg je de tijm, paprikapoeder, kerrie en cayenne peper toe. Dit bak je ook eventjes mee.

4. Voeg vervolgens de lente ui, courgette, sperzieboontjes en uitgelekte witte bonen toe. 5 minuten op normaal vuur bakken en regelmatig omroeren. Nu heb je ook de tijd om de tomaatjes te halveren.

5. Na 5 minuutjes voeg je ook de uitgelekte kikkererwten en tomaatjes toe. Dit laat je nog ongeveer 10 minuutjes door garen terwijl je regelmatig alles omschept. Voeg een minuutje voordat je klaar bent nog een beetje (verse) peterselie toe en je bent klaar om op te dienen.

Klaar om te smikkelen!

Maken jullie wel eens zulk soort gerechten?

4 Comments

  1. Lifebyrosie 3 juli 2013

    Oeh dit klinkt echt heerlijk! Wij eten eigenlijk nooit bonen, misschien toch maar weer eens kijken of ik het lekker vind! Dankjewel voor het delen van dit recept!

    liefs van Rosie
    van Lifebyrosie.nl

    Beantwoorden
  2. beeyouteafull.nl 3 juli 2013

    Oef oef oef oef oef oef. Heerlijk! Ik ben ook echt fan van eenpansgerechten puur omdat ik dan minder moet afwassen en omdat het ook wel errug lekker smaakt haha. Deze ga ik zeker een x maken 🙂

    Beantwoorden
    • Bente de Heij 3 juli 2013

      Haha ja de afwas, ook één van mijn redenen om groot fan van eenpansgerechten te zijn 😉

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge