Recept: Meatpie

IMG_0994 - kopieHet klinkt nogal heftig, meatpie.. Maar qua vlees zit er niet veel meer in dan een gemiddelde  lasagne (of bijvoorbeeld een hamburger). Ik had al heel lang in gedachte om iets Shepherd’s pie achtig te maken. Maar toen ik eenmaal besloot echt er 1 te gaan maken was ik in een redelijk luie bui en had ik geen zin om aardappelpuree te maken (als in aardappels schillen, koken en dat soort grappen). Dan maar 1 zonder aardappel en in plaats daarvan bladerdeeg (diepvries bladerdeeg, dat snap je, want bladerdeeg zelf maken is nog meer werk dan aardappelpuree maken ;)). Het bleek een goed gelukt experiment en vandaag deel ik mijn recept!

– 1 pakje bladerdeeg (alle 10 de blaadjes)
– 500 gram mager rundergehakt
– 2 winterwortels
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– runderbouillon blokje + water
– een eetlepel maizena
– gezeefde tomaten
– flinke scheut worcestershire saus
– een ei om het bladerdeeg mee te bestrijken
– zout, peper en olie om in te bakken

1.  Ik begin altijd met het voorsnijden van mijn groentjes. Hoef ik tijdens het koken zelf niet meer te stressen. De ui en knoflook dus in snippers en ook de wortel wordt in kleine stukjes gehakt. Kruid ook gelijk het gehakt met wat zout en peper en je bent klaar om te vlammen. Als alles klaar staat is het tijd om de oven voor te verwarmen.

2. Als ik hartige taarten (of in dit geval een ‘meatpie’ maak, bak ik het bladerdeeg eerst een kwartiertje zonder vulling voor (om er voor te zorgen dat het deeg goed gaar wordt). Begin eerst met het fruiten van de ui en knoflook. Zodra de ui een glazig is kan de gehakt ook in de pan. Als het gehakt ook gaar is is het tijd om de vorm + bladerdeeg in de oven te doen.

3. Nu wordt het tijd om eigenlijk alle ingrediënten bij de gehakt, ui en knoflook te ‘gooien’. De gezeefde tomaten (ongeveer 5 eetlepels, ik gebruikte een schenkverpakking die weer dicht kan), de kleine stukjes wortel, de worcestershire saus, en het bouillonblokje met een groot glas water. Laat dit een tijdje lekker pruttelen.

4. Nu is het tijd voor de maizena (ik blijf dat echt super bizar spul vinden, dat het iets vloeibaars zo goed kan binden). Maak een papje van de maizena (in een bakje met een klein beetje water) en voeg dat toe bij de rest. Laat het weer verder pruttelen en *MAGIC* het wordt een gebonden saus!

5. Ondertussen is de vorm met bladerdeeg klaar. Nu is het een kwestie van het gehaktmengsel in de vorm doen en een ‘deksel’ maken van de rest van het bladerdeeg. Maak wel een gat in het bladerdeeg zodat de warmte nog weg kan. 20 minuten op zo’n 200 graden in de oven en je bent klaar om te smikkelen!

Lijkt dit jullie wat?
IMG_0998 - kopie

8 Comments

  1. Jenn 12 januari 2015

    Het plaatje doet me een beetje denken aan Chicken Pot Pie. Deze lijkt me ook lekker 🙂
    Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #1My Profile

    Beantwoorden
  2. Dit ziet er heerlijk uit. Ik hou van bladerdeeg maar het is ook mijn vijand 😉

    Dit lijkt mij heerlijk met een salade er naast en dan als lunch nuttigen. Yum!
    Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of Weekly Pictures (keeping up with Nesrin)My Profile

    Beantwoorden
  3. sam 12 januari 2015

    Ziet er erg goed uit! Ik heb alleen aardig wat mislukte ervaringen met bladerdeeg..
    sam onlangs geplaatst…Babyshower en taart..My Profile

    Beantwoorden
  4. Billy 12 januari 2015

    ik wil gerust ’s komen proeven!

    😉

    Beantwoorden
  5. Northflix 12 januari 2015

    Heerlijk! Ik ben dol op van dat pub voedsel! (Dat zijn pie’s voor mij)
    Northflix onlangs geplaatst…PLOG 12: Waar werd ik afgelopen week (niet) blij van?My Profile

    Beantwoorden
  6. Maggie 14 januari 2015

    Wat een goed idee, ik kan er mijn eigen variant van maken!! Dank!!
    Maggie onlangs geplaatst…I ♥ organizing…My Profile

    Beantwoorden
  7. Svenja 14 januari 2015

    Oehlala, ziet er echt heerlijk uit. Dit receptje ga ik zeker onthouden en ook een keer maken!

    Beantwoorden
  8. Nathalie 16 januari 2015

    hmmm, klinkt lekker
    Liefs Nathalie

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge