Recept: Zomerse couscous salade

Het afgelopen weekend was zo’n beetje het meest ongezonde in tijden: meer drankjes dan me lief waren, patat, en als klap op de vuurpijl een barbecue waar ik veel te veel at. Ohja, en ik had de hele week niks sportiefs gedaan. Ach, ik heb me in ieder geval goed vermaakt en heb er van genoten maarrr: ik was afgelopen maandag wel toe aan iets licht verteerbaars. Tel daar bij op dat de zomer in aantocht is, of in ieder geval dat de temperaturen lekker zomers waren (of zijn) en ik kwam uit op een salade. Hij viel erg in de smaak (waar ik trouwens al van uit ging, vandaar dat ik ondertussen foto’s maakte ;)) en ik presenteer u: een heerlijke zomerse couscous salade! Het recept is voor ongeveer drie personen (wij aten er van zijn tweeën van en het derde portie nam Michael gisteren mee als lunch).

– 225 gram couscous
– 2 paprika’s (1 rood en 1 geel)
– bosuitjes (ik gebruikte er 5)
– 1 citroen
– zachte geitenkaas
– 250 gram doperwtjes (diepvries)
– 1 theelepel ras-el-hanout, zout
– olijfolie
– pecannoten
1. Begin met het klaarmaken van de couscous, volgens mij gaat dat altijd hetzelfde: in een bak of pannetje kokend water over de couscous doen totdat het ruim onder staat, door roeren en afgedekt laten garen. En na een minuut of 5 nog even door roeren en verder hoef je er niet meer naar om te kijken. Zet ondertussen ook een pannetje op het vuur voor de doperwtjes, die moeten ook iets van 4 of 5 minuutjes koken. Daarna de erwtjes met koud water koud spoelen.
2. Snij vervolgens de paprika in blokjes en de lente ui (bos ui, hoe noem je die dingen) in ringetjes. En tot slot moet de dressing nog gemaakt worden: Meng hiervoor 1 theelepel ras-el-hanout en een snuf zout met het sap van een halve citroen en een eetlepel olijfolie met elkaar. 
3. Doe nu alle groenten bij elkaar, en schep de couscous er door heen. Ik deed dat trouwens gewoon toen de couscous nog warm was, geduld is niet een eigenschap die ik bezit.. Doe dressing er bij en brokkel de geitenkaas er overheen. Schep nu alles door totdat het gemengd is. Tijd om op te scheppen: met nog een paar pecannoten on top en het is tijd om te genieten!
Eten jullie ook graag salades met zomerse temperaturen?

3 Comments

  1. Sas 21 mei 2014

    Ziet er heerlijk uit. Misschien M. eens overhalen dit te maken 😉

    Beantwoorden
  2. Lianne 23 mei 2014

    Hmm, ziet er lekker uit! Ik heb al vaak gerechten gemaakt met couscous, maar deze variant kende ik nog niet!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge