Een slechte generale..

hardlopen 15 kilometerIk wilde per se nog voor de Dam tot Damloop een afstand van 15 kilometer rennen. Een afstand die ik alleen in ‘wedstrijd’ verband heb gelopen (als in, tijdens een hardloopevenement). Waarom? Gewoon om te kijken hoe dat zou gaan. Afgelopen zaterdag kwam het er eindelijk van (de dagen ervoor was het zulk slecht weer dat ik me er niet toe kon zetten). Na een ochtend vol met regen leek het weer op te knappen. En dus schoot ik rond een uur of 1 mijn sportkleren in: tijd om te vlammen. Ik begon met een warming up door 10 minuten te hoepelen. Daarna was het tijd om die kilometers te gaan trotseren.

De eerste kilometers gingen prima. Bewolkt en een beetje winderig, maar prima qua temperatuur. Na 2 kilometer kwam ik aan in het recreatiegebied, waar drie rondjes op het programma stonden. En toen kwam de eerste tegenslag: regen. In combinatie met de wind was dat vrij fris (vooral omdat ik een hemdje aan had). Tien minuten later was de bui weer over en begon de zon zelfs te schijnen. Iets dat in het begin wel even lekker was (want ik had het koud ;)) maar wat na een half uur rennen niet zo heel lekker meer was: te warm! Ik ben niet echt een zomer renner (helemaal niet eigenlijk, ik heb het tijdens het rennen sowieso al snel warm, als de zon dan ook nog eens waait knal ik al helemaal uit elkaar van de warmte). Goed, ik ging gewoon rustig verder. Om bij kilometer 6,5 last te krijgen van een soort ‘afgeknelde’ voeten. Daar heb ik wel vaker last van, altijd na zo’n 6/7 kilometer, en dat terwijl ik mijn schoenveters al super los heb. Misschien is het tijd voor nieuwe schoenen.

Tussendoor was het me ook al een paar keer mislukt om plassen te ontwijken waardoor mijn voeten en schoenen lekker nat waren. Dus het zal jullie waarschijnlijk niks verbazen dat ik voor de tweede keer in korte tijd (en overigens ook op precies dezelfde plek) een blaar kreeg. Ook niet heel comfortabel. Gooi bij kilometer punt 10 nog even wat kramp ik de zij door de mix en het feest was compleet. Gelukkig verdwenen de kramp en het nare afgeknelde gevoel rond een kilometer of 12 en zo wist ik, met vermoeide benen en gewoon in het algemeen heel erg vermoeid tóch de 15 kilometer (ohja, het begon overigens bij de 13 kilometer ook weer keihard te regenen, jeej!). BAM! En dat voelde goed! Want het gevoel als je thuis komt en je het doel hebt behaald wat je wilde halen is zoo goed! Dan weet ik meteen weer waar ik het allemaal voor doe.

Het gevoel van mijn schoenen en sokken uit doen was trouwens ook helemaal top. En de warme (en lange) douche was ook genieten! Ik was alleen thuis en na mijn douche (en na wat te hebben gegeten) besloot ik in bed een serie te kijken op Netflix. Van die serie heb ik niet veel mee gekregen want ik ben vrij snel in slaap gedonderd. Dat had ik even nodig. De rest van de dag voelden mijn benen vrij moe, en gisteren liep ik als een oud omaatje van de spierpijn maar ik ben heel erg blij dat ik heb doorgezet en die 15 kilometer heb volgemaakt. Dat moet helemaal goed komen over twee weken (tijdens de Dam tot Damloop dus). Die extra kilometer kan ik desnoods kruipend doen, en met alle afleiding en mensen langs de lijn gaat dat rennen ook een stuk makkelijker.

Hoewel de  ‘generale’ dus vrij dramatisch was (het was namelijk ook de langzaamste 15 kilometer die ik heb gelopen) kan ik zeggen: Ik ben klaar voor 20 september! Klaar ook met de lange duurlopen voor nu. Nog een paar korte rondjes en dan wordt het knallen geblazen. Ik heb er nu al weer zin in (hoewel ik daar tijdens het lopen zelfs waarschijnlijk weer heel anders over na denk..).

 

12 Comments

 1. Morgaine 7 september 2015

  Way to go! En zo gaat dat, als je even niet meer zo intensief bezig bent geweest, ook ik ben er bang voor als ik van de week weer ga starten 😉 Maar dat komt goed voor jou, en die Dam tot Dam loop ga je halen, one way or another 😀

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Almere: Havenfestival 2015My Profile

  Beantwoorden
 2. Sandra 7 september 2015

  top dat het je is gelukt om die 15 km te rennen! dat gevoel daarna is zo lekker, weet precies wat je bedoeld! echt gaaf dat je de dam tot damloop gaat doen! 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #28 | Nieuwe bikini, Erasmus MC en heel veel hockeysticksMy Profile

  Beantwoorden
 3. Danielle 7 september 2015

  Bikkel! Ik ben hoe dan ook trots op je dat je het weer gaat doen! En tijdens een wedstrijd gaat alles toch vaak een stuk beter dan tijdens je trainings loopjes!
  Danielle onlangs geplaatst…Persoonlijk – Back home!My Profile

  Beantwoorden
 4. Nesrin 7 september 2015

  Bikkel!! Knap werk Bente. Ik kijk uit naar jouw verslag van 20 september.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin photo diaryMy Profile

  Beantwoorden
 5. Anne-Sterre 7 september 2015

  Een generale hoort toch juist slechter te gaan, zodat het als het er op aan komt wel goed gaat? Zo was het tenminste met toneel ooit, haha
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Hardlopen eindigde in een nachtelijk EHBO-avontuurMy Profile

  Beantwoorden
  • Bente 8 september 2015

   Het ging ook allemaal niet heel erg soepel 😉 Dus ik hoop dat het de 20e een stuk beter gaat!

   Beantwoorden
 6. Tessa | 52druppels.nl 7 september 2015

  knap hoor! je blaren kunnen nu twee weken helen en dan ben je er klaar voor!
  Tessa | 52druppels.nl onlangs geplaatst…Weer wat te zeiken!My Profile

  Beantwoorden
 7. Annelies 8 september 2015

  Whoo, super dat het je gelukt is om die 15 km te rennen! Top hoor, ik doe het je niet na 😉 Nu even bijkomen en de blaren laten helen, maar dat gevoel, dat lijkt me zo lekker! (niet het gevoel va de blaren, het gevoel dat je na die 15 km hebt).hihi
  Annelies onlangs geplaatst…Accepteren en loslatenMy Profile

  Beantwoorden
 8. Ysanne 8 september 2015

  Aan slechte lopen heb je ook wat, nóg meer doorzettingsvermogen 🙂
  Ysanne onlangs geplaatst…NEW YORK DAG 7 | VICTORIA SECRET, VRIJHEIDSBEELD & GROUND ZEROMy Profile

  Beantwoorden
 9. Naomi 9 september 2015

  Knap hoor, desondanks alle tegenslagen! Ik ben nu begonnen met een schema/training om hopelijk ergens volgend jaar een halve marathon te lopen. Gisteren eerste training gehad, was gelijk weer zwaarder dan verwacht haha.
  Naomi onlangs geplaatst…How to stay safe when traveling soloMy Profile

  Beantwoorden
 10. Sas 9 september 2015

  Super prestatie toch hoor! Ik doe het je niet na. Veel succes (en plezier) de 20ste!
  Sas onlangs geplaatst…De reis richting mijn vaste contract…My Profile

  Beantwoorden
 11. Jenn 18 september 2015

  Goed bezig, heel veel succes zondag! En een slechte generale betekent een knallende ‘echte’ he, je kan het!
  Jenn onlangs geplaatst…Project kledingkastMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge