Hardloop avonturen

Een paar weken geleden besloot ik voor mezelf: elke maand loop ik in ieder geval weer 40 km. Op zich niet heel erg veel maar voor mij toch een lastige opgave omdat de voornaamste reden van het doel was dat ik ook door de weeks na mijn werk consequent wilde gaan hardlopen. In 2013 deed ik dat nog af en toe met mijn moeder maar in mijn eentje heb ik echt maar een paar keer gedaan.

Hoewel je natuurlijk met elk weekend 10 km rennen ook aan de 40 km per maand komt was dat dus niet het idee achter mijn doelstelling. Ik ben zoals ik al zei geen fan van hardlopen in het donker (dus door de weeks na mijn werk), ik vind het zelfs eng. Maar ik heb mijn angst overwonnen (een beetje dan) en ben echt echt echt begonnen hardlopen na mijn werk. Het blijft tot nu toe wel bij mini rondjes van 3-4 km maar het is al een hele verbetering. Toch loop ik niet echt fijn in het donker. Ik schrik op van geluiden of schaduwen en dat is eigenlijk nergens voor nodig maar ja, zo gaat dat nu eenmaal. Maar ik ben heel tevreden, ik doe het! En niet alll te lang meer en het is gewoon weer licht ’s avonds, toch? Het was vandaag namelijk nog een soort van licht buiten toen ik van mijn werk naar het station liep. Dat was voor het eerst dit jaar. Hiep hoi!

Maar ik dwaal af: het hardlopen! Ik doe het dus braaf in ieder geval 1 keer in de week ’s avonds en dan nog een keer in het weekend (afgelopen weekend zowel zaterdag als zondag omdat ik zaterdag wat tijdgebrek had en ik in het weekend toch wat meer km wil lopen dan door de weeks). En het lopen zelf gaat eigenlijk ook wel lekker. Ik heb de afgelopen tijd geen lange afstanden gelopen maar ik heb wel het idee dat ik iets sneller wordt op de kortere afstanden en daar ben ik ook prima tevreden mee. Ik zit op dit moment op iets meer dan 29 kilometer dus de 40 gaat me deze maand makkelijk lukken.  Dat is toch ook wel fijn, vooral omdat het me redelijk makkelijk afgaat. Niet dat ik altijd zin heb om te gaan maar ik ben wel erg gemotiveerd omdat ik toch  minimaal dat doel wil behalen! Goede stok achter de deur!

En, hoe gaat het met jullie goede voornemens van 2014? Houden jullie je er nog goed aan of hebben jullie het al een beetje laten versloffen?

2 Comments

  1. Sas 27 januari 2014

    Fijn zeg dat het zo goed gaat. Ben blij als de regen ophoud en ik weer kan gaan skaten!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge