Sportvakantie is over!

Ik ben eindelijk een beetje aan het warme weer gewend en kan in plaats van alleen maar luieren nu ook een beetje actief zijn. Mijn sportactiviteiten plan ik of in de vroege ochtend in, of in de late avond. Zo ook zondag avond. Om kwart voor 9 besloot ik nog even een rondje te gaan lopen. Ik had nog niet precies in gedachte hoe ver ik wilde gaan maar gokte op een kilometer of 4/5.

Ik ging rustig van start, mijn eerste kilometer liep ik in 6 minuten en 10 seconden. Terwijl ik liep voelde het lekker aan en dus besloot ik ietsje te versnellen. Na 3 kilometer besloot ik iets verder te lopen en in ieder geval tot de 6 kilometer te gaan. Bij 6.10 kilometer kwam ik thuis aan en toen vond ik het wel weer welletjes. Wel rende ik elke kilometer iets harder en ik eindigde de laatste kilometer het snelst: in 5 minuten en 48 seconden. Nog steeds geen top tijd maar al met al kon ik er best tevreden mee zijn. Toen ik na het rekken weer binnen kwam stonden alle kranen open, het was zelfs om half 10 nog aardig warm dus ik zweette me helemaal kapot! Poeh, niet normaal.

Na een paar glazen water en even rustig op de bank te hebben gezeten heb ik lekker gedoucht en de rest van de avond kon ik heerlijk genieten van het feit dat ik toch nog wat gedaan had! Heerlijk gevoel! Maandag ochtend stond er weer een run op het programma. Dit keer met mijn moeder. Ik gok dat we zo’n 3 kilometer hebben gelopen maar het was om 9 uur al niet normaal warm dus helemaal gesloopt haalde we de finish. We besloten nog een klein rondje gewoon te lopen, een fijne manier om weer af te koelen!

Voor vandaag staan er ook weer sportieve activiteiten op het programma. Straks fiets ik naar mijn oma om daar op de koffie (of eigenlijk niet op de koffie aangezien ik dat niet drink) te gaan. En aan het eind van de middag ga ik me toch ook maar weer een keer naar de (aircoloze) sportschool begeven. Woensdag vertrek ik met mijn moeder voor een paar dagen naar de Veluwe. We zijn niet van plan om stil te gaan zitten en onze hardloopschoenen/outfit gaan mee. Er zijn daar prachtige routes en hoe leuk is het om die hardlopend af te leggen! Ik zou zeggen: Heel leuk!

Ik ben blij dat ik eindelijk mijn ‘sportieve draai’ weer een beetje gevonden heb. Op sportief vlak mag je natuurlijk ook wel zomervakantie houden maar ik vond het wel lastig om na zo’n ‘vakantie’ weer eindelijk wat te gaan doen. Ik heb mezelf te vaak horen zeggen, ach dat komt volgende week wel weer, het is ‘vakantie’!

Hoe staat het er bij jullie voor? Vakantie wat het sporten betreft of doen jullie daar niet aan? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge