Time flies when you’re having fun

De tijd vliegt echt voorbij! Ik knipper twee keer met mijn ogen en we zijn alweer een paar dagen verder. Over het algemeen betekend dit wel dat je het naar je zin hebt, en dat was bij mij ook het geval! ’s Avonds gezellig bij praten (vakantie verhalen!) en drankjes met vrienden en de avond is zo voorbij. Een paar dagen geleden (woensdag?) liep ik ook weer een heerlijk rondje. Het was prachtig weer en ik besloot er lekker vroeg op uit te trekken voor een flinke afstand. De laatste maanden bleef ik eigenlijk elke keer op de 10 kilometer steken, ik vond het dus tijd om iets verder te lopen!

Ik ging dus van start met het doel ‘verder dan 10 km’ en ging rustig van start. De temperatuur was er prettig, alleen de zon ietwat fel en warm maar dat kon de pret niet drukken! Na ongeveer 8 kilometer kreeg ik het wel wat zwaarder maar het was niet onmogelijk en ik kon gewoon op hetzelfde tempo doorlopen. Uiteindelijk liep ik 11,3 kilometer. Pas toen ik moest stoppen vanwege een stoplicht vond ik het wel weer genoeg en de laatste paar honderd meter liep ik rustig naar huis. Wat is het toch een heerlijk gevoel als een run gaat zoals je wilt! De tijd vloog voorbij en voordat ik het wist was ik weer terug van mijn rondje.

Over een paar maanden moet ik in Nijmegen 15 kilometer zien af te leggen en nog een paar verraderlijke heuvels bedwingen dus het is ook wel zaak dat ik zo langzamerhand mijn afstanden ga vergroten. Vorig jaar liep ik mee met een atletiekvereniging om te trainen voor de Dam tot Damloop. Ongeveer een jaar geleden deed ik mee aan mijn eerste hardloopwedstrijd. De Loop voor Hoop, een run van 15 kilometer. Voordat ik die wedstrijd liep had ik nog nooit verder gelopen dan 11/12 kilometer dus ik maakte me van te voren een beetje zorgen over de afstand. Mijn trainsters stelde me op de volgende manier gerust: Als je 12 kilometer kan lopen, kan je er ook 15 lopen! En dat bleek te kloppen. Hoewel ik de loop voor hoop niet belachelijk snel liep (1 uur en 36 minuten) liep ik echt super lekkker (in de stromende regen) en kwam ik super blij over de finish. De 15 kilometer zou ik nu dus waarschijnlijk ook wel weer kunnen halen, al heb ik nog een paar maanden de tijd dus ga ik het langzaam opbouwen. Ik ben er trouwens nog steeds niet uit hoe ik me op die heuvels ga voorbereiden…

Iemand ervaring met de Zevenheuvelenloop, en zijn die ‘heuvels’ echt zo verraderlijk als ik denk dat ze zijn?

2 Comments

  1. Sassie 19 augustus 2013

    Succes! Toi toi toi

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge