Waar een wil is, is een weg!

Een outfit die ik de komende tijd ook weer
veel zal moeten gaan dragen!

Zoals jullie maandag al hebben kunnen lezen heb ik afgelopen zaterdag een startbewijs voor de Dam tot Damloop weten te bemachtigen. Om half 12 stond ik in de wachtrij en om 12 uur ging de daadwerkelijke verkoop van start. Om 10 voor 1 was het eindelijk zover: ik was aan de beurt voor mijn golden ticket. De rest van de dag was ik heel erg blij! En nog steeds eigenlijk, ik heb er weer heel veel zin in. Hoewel het wel wat praktische problemen met zich mee brengt. Ik maak het mezelf namelijk niet makkelijk: de eerste keer (twee jaar geleden) liep ik hem in 1.38. Twee jaar later wil ik hem wel sneller lopen, dus in ieder geval onder de 1.38. En daar moet voor getraind worden!

En dat brengt me meteen tot het grootste probleem. Twee à drie keer per week ga ik met Michael naar de sportschool. Dat is iets wat ik wil blijven doen. Dat is ook de reden dat ik me niet heb ingeschreven bij de atletiekvereniging en waarom ik twijfelde of ik me überhaupt wel moest inschrijven. Daar moet dan dan ook minimaal 1, maar eigenlijk wel 2 hardlooptrainingen per week bij komen. En het is nou niet alsof ik niets te doen heb verder.. Ach, ik vind vast wel een oplossing: waar een wil is, is een weg. En een wil die heb ik zeker!

De eerste training moet er nog van komen. Maar ik heb nog ruim 5 maanden de tijd. Al weet ik maar al te goed dat dat allemaal sneller voorbij gaat dan je van te voren verwacht (ik herinner me de voorbereiding van de Zevenheuvenloop maar al te goed, en die was bij mij niet al te best). Gisteren had ik bijna weer mijn hardloopschoenen onder het stof vandaan gehaald (oké. dat is een beetje overdreven, in maart heb ik nog hardgelopen). Ik had me zelfs al half omgekleed. Maar toen kwam ik er achter dat de was nog opgehangen moest worden. En dat er nog een afwas stond. En het was al zo goed als donker. Ja, ik had genoeg excuses om niet naar buiten te gaan voor een rondje. En dus moet de training nog beginnen. Nu kan ik me dat nog permitteren maar als ik hem echt sneller wil gaan lopen zal dat over een paar maanden niet meer kunnen. Oh well, ik kom er wel! Moet alleen nog een beetje wennen aan het idee.

Hebben jullie nog trainingsdoelen voor de komende tijd? 

7 Comments

 1. Sas 9 april 2014

  Succes met de trainingen! Mijn doel is deze week te kunnen skaten. Vorige week door omstandigheden niet gelukt, super balen. Dus hoop dat het deze week wel weer kan!

  Beantwoorden
 2. Bo Epke 9 april 2014

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  Beantwoorden
 3. Bo Epke 9 april 2014

  Ik heb geen ticket kunnen bemachtigen 🙁 Misschien nog op marktplaats in augustus? Moet in ieder geval eerst maar mijn training tot 5 km afronden, maar door alle weekendjes Nederland en bezoekjes hier is dat er al een 1,5 week niet van gekomen. Ik zit nu ook in m’n sportbroek, maar eerst die afwas idd 😛

  Beantwoorden
  • Bente de Heij 10 april 2014

   Ik las het al. Heel stom want ik stond dubbel in de rij dus had ook een ticket voor je kunnen halen, dacht alleen dat het via je tante wel zou lukken 🙁 Zou wel heel tof zijn als je hem ook ging lopen!

   Beantwoorden
 4. Jennn 9 april 2014

  Wat goed, succes! Mijn doel is om 4 dagen 40 kilometer te kunnen lopen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge