De oven loze kok

IMG_20151118_074912Zoals jullie wellicht wel weten vind ik het leuk om te koken en bakken. Taarten, koekjes, broden, pizza’s, het komt allemaal regelmatig voorbij. Hartstikke handig natuurlijk. Totdat je oven kapot gaat. En het is zoals men zegt: je komt er pas achter hoezeer je iets waardeert als het er niet meer is…..

Dit dramatische feit voltrok zich toen ik lekker in San Francisco was. Het begon met een stroomstoring (of kortsluiting zo bleek later) gevolgd door de oven die niet meer aan de praat ging. Nu hebben (of eigenlijk hadden) wij een combi-oven dus naast onze oven ging ook meteen onze magnetron ten onder. Hoe erg kan het zijn dacht ik nog. Tot ik thuis kwam en compleet jetlagged geen zin had om te koken en even een pizzaatje wilde opwarmen. Dat kan dus niet. Dan maar 1 bestellen (zo makkelijk ben ik dan ook wel weer).

Alright, pizza’s kunnen niet. Wat zullen we vanavond dan eens gaan eten? Misschien wraps? Oh nee, die moeten ook in de oven. Een lang weekend vrij met Pasen. Laat ik lekker een taart bakken…….. Of niet? Hey, we hebben  nog soep in de vriezer liggen! Maar onze magnetron is ook kapot (maar gelukkig kon dat ook in een pannetje opgewarmd worden). Je snapt, ik ben verdrietig. Een van de irritantste dingen is trouwens nog dat ik dat ding ook altijd als klok gebruiken. Hoewel hij het al een paar weken niet meer doet gaan mijn ogen nog steeds automatisch naar de oven om te kijken of ik al weg van huis moet, of dat het al bedtijd is (om maar een paar voorbeelden te geven).

Het grote voordeel van mijn verzamelwoede van keuken apparatuur is dat ik nog wel een broodmachine heb die lekkere broodjes voor me bakt ZONDER oven. Nu is het nog even de vraag of we een nieuwe oven gaan kopen of dat we wachten tot we een nieuw huis met een nieuwe keuken en nieuwe oven hebben!

En, zouden jullie de oven missen als die opeens kapot gaat?

 

19 Comments

 1. Anne-Sterre 6 april 2016

  Zeker dat ik die zou missen. Ik doe het al drie jaar zonder oven, sinds ik het huis uitging, maar binnenkort gaan mijn vriend en ik weer verhuizen en daar hebben we alvast een oven voor geregeld. Ik kan mijn geluk niet op!
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Ontstressen in badjasMy Profile

  Beantwoorden
 2. Nesrin 6 april 2016

  Ja ik zou mijn oven echt missen. Jaren geleden niet, toen wilde ik de oven bijna als schoenenkast gebruiken 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen 9My Profile

  Beantwoorden
 3. daenelia 6 april 2016

  Yup. Natuurlijk. Je kunt ook zo’n airfryer ding nemen, trouwen., Mijn moeder bakt daar zelfs afbak broodjes in. Beetje overbdodig als je een oven hebt, maar als je nog staat te dubben om er een aan te schaffen? Toch vind ik de dagen dat ik niet kook, en gewoon een salade maak of zo, ook wel fijn. Maar een kippetje uit de grill. Mmmm.

  Beantwoorden
 4. sammie 6 april 2016

  Oh ik zou echt niet zonder oven kunnen! Zonder magnetron wel, die hebben we ook niet maar een oven.. Hou vol! 😉

  Beantwoorden
 5. jackie 6 april 2016

  ooooh dit ken ik…
  die oven gebruik je zoveel vaker dan je denkt… Maar de magnetron eigenlijk ook, ik kan niet zonder..
  Brood heb ik ook heel lang zelf gebakken, zoveel lekkerder
  jackie onlangs geplaatst…DIY: CactusMy Profile

  Beantwoorden
 6. Sandra 6 april 2016

  Ik zou gek worden, haha. Ook al de magnetron kapot zou zijn trouwens. Die twee dingen gebruik ik zó vaak en ook sowieso elke dag.
  Sandra onlangs geplaatst…Blijmakers | Vrolijke, gekke & leuke sokken!My Profile

  Beantwoorden
 7. Ysanne 6 april 2016

  Oef ja dat lijkt me ook heel lastig. ZOu eerst ook denken ”valt wel mee” maar als je dan bedenkt hoeveel je het gebruikt haha.
  Ysanne onlangs geplaatst…”MAAR HUH” | VRAGEN OVER MIJN BLOGMy Profile

  Beantwoorden
 8. Joyce rdt 6 april 2016

  Oh nee wat balen! Ik zou helemaal gek worden zonder oven en zou dan ook meteen nieuwe aanschaffen! Liefs.x

  Beantwoorden
 9. Morgaine 6 april 2016

  Ja echt wel! Dan zorg ik echt wel dat er direct een nieuwe komt, gezien ik geen magnetron meer heb al jaren niet meer, dus het is het enige wat ik heb, hahahaha

  En die klok, ja… dat heb ik al als ik besluit om de klok eens te verhangen duurt toch een paar maanden voor ik dan ook gewend ben dat er of een tweede klok hangt of dat ie verplaatst is 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Wat mij bezig houdt #2My Profile

  Beantwoorden
 10. jeapiebel 6 april 2016

  Het gaat lekker zeg en Je hebt echt pech. Gelukkig heb je toch brood kunnen maken.Wachten op een nieuw huis met aankoop lijkt mij ook een goed idee. Ik heb zelf twee ovens, maar de grote oven gebruik ik als een broodkast.

  Beantwoorden
 11. Irma 6 april 2016

  Echt.. een leven zonder oven..? Geen pizza? Geen brownies? Geen bladerdeeghapjes? Nein.
  Irma onlangs geplaatst…Even iets wat sommige mensen moeten horen -#14My Profile

  Beantwoorden
 12. Iris 6 april 2016

  Wat vervelend dat de oven kapot is. Ik zou echt niet zonder mijn oven kunnen. Gelukkig heb je toch brood kunnen maken.

  Beantwoorden
 13. Rachel Kromdijk 6 april 2016

  Ah vreselijk ik hou echt van een oven!

  Beantwoorden
 14. Argh vreselijk zonder oven leven! In het begin van m’n studententijd had ik geen oven, inmiddels gelukkig wel.
  Lilian (ikwordvrolijkvan) onlangs geplaatst…Ik ben mijn eigen hokjeMy Profile

  Beantwoorden
 15. Laura 6 april 2016

  Kun je zo lang zonder oven? Je kan m altijd weer doorverkopen na aankoop. Of je kan misschien een tweedehandse kopen voor tijdelijk?

  Beantwoorden
 16. Rebecca 6 april 2016

  De oven is echt hét apparaat zijn wat ik gelijk zou missen! Afbakbroodjes, ovenschotels, pizza .. er gaat geen week voorbij zonder dat wij de oven een paar keer hebben gebruikt haha. Ik snap je dilemma, wel of niet kopen.. maar ik zou zeker gaan voor wel aanschaffen.
  Rebecca onlangs geplaatst…MAC – Mehr lipstick review | Is het de hype waard?My Profile

  Beantwoorden
 17. jenn 7 april 2016

  Ik zou de oven zeker missen als hij het niet meer zou doen. Ik zou echt zo snel mogelijk een nieuwe aanschaffen haha.
  jenn onlangs geplaatst…Gelezen: Afvallen en opstaan van Wieke BiesheuvelMy Profile

  Beantwoorden
 18. Aaah jou verhaal is zo herkenbaar. Binnenkort komt er op mijn blog ook een soortgelijk artikel online over mijn liefde met de koekenpan. Ik heb namelijk 1 kookplaatje en 1 koekenpan 🙂 de oven magnetron en het gasvoornhuis is kapot net als de elektronische kookplaat, daar doet dus maar 1 pit het nog op.

  Je waardeert echt pas wat je hebt als je het mist

  Beantwoorden
 19. Lisa 9 april 2016

  Oh, wat zuur zeg! Kun je niet gewoon even een tweedehands combimagnetron kopen voor die tijd voor je gaat verhuizen? Dat hoeft volgens mij niet zoveel te kosten.
  Ik zou mijn over denk ik niet zo heel erg missen als hij kapot ging – ik gebruik hem wel, maar niet zo intensief. Maar ik bak ook nooit, dus dat scheelt. Ook maak ik niet echt veel gerechten in de oven, ik weet niet waarom, ik heb gewoon genoeg aan mijn kookplaten 😉
  Lisa onlangs geplaatst…wat ik niet meer hebMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge