Het mysterie van de lege accu

In december van 2017 kochten Michael en ik een nieuwe auto.  Michael wisselde van baan, en met die baanwisseling kwam ook een einde aan het tijdperk met lease auto. Geen probleem natuurlijk, en ik ben tot op de dag van vandaag echt ontzettend blij met onze nieuwe auto. Net een slagje groter dan de lease auto, perfect voor als ons meisje er is! Maar goed, deze blog gaat natuurlijk over het mysterie van de lege accu. Voor dat verhaal moet ik een klein beetje terug in de tijd gaan..

Dit verhaal begint toen we onze auto net gekocht hadden. Het was dus december, en de dagen waren heel erg kort. Dus; de verlichting van de auto stond vaker wel dan niet aan ;). Bij de lease auto gingen de lichten vanzelf uit, en hoefde je dus niet te denken om deze uit te doen. Hoe zat het bij onze nieuwe auto? Dat werd uiteraard uit geprobeerd. Met zijn tweetjes kijken: lichten aan laten, auto op slot, en de lichten gingen automatisch uit. Helemaal top!

Je voelt het wellicht al een beetje aankomen, maar het mysterie wordt groter….

Goed, we nemen weer een sprong in de tijd en gaan naar afgelopen woensdag. Op woensdag ochtend had ik een afspraak in het ziekenhuis (een gewone controle). Het was al licht, dus ik kan je verzekeren dat ik de verlichting met geen vinger heb aangeraakt… Ook in de parkeergarage van het ziekenhuis is me niet opgevallen dat de lichten opeens aan stonden… dus ik durf er vrij zeker van te zijn dat ze toen gewoon uit waren…

Op de terug weg naar huis was het ook niet opeens donker (dat was namelijk om 10 uur ’s ochtends ;)), dus weer: de lichten niet aan geraakt. Tot er om 5 uur werd aangebeld door de buurman: dat de lichten van onze auto aan stonden? Huh… 1. ja, ik heb vanochtend in de auto gereden.. maar die lampen heb ik 100% zeker niet aan geraakt (ik heb ook geen zwangerschapsdementie!). en 2. Al zouden ze wel aan staan: we hadden dit gecheckt en als de auto uit gaat gaan de lampen ook automatisch uit.

Het zou dus kunnen dat de verlichting nog aan stond van de vorige keer (want, zie punt 1.. ik heb ze niet aan geraakt).. dan nog is het wat mij betreft een enorm mysterie waarom de auto het wel deed op het moment dat ik op woensdagochtend de auto in stapte.. want het slaat toch helemaal nergens op dan die lampen de ene keer wel automatisch uit gaan (van december tot en met woensdag ochtend voor ik naar het ziekenhuis ging ;)). En dat zo’n auto op het volgende moment besluit om dit niet meer te doen…

Heel. Erg. Raar! Ik snap er nog steeds niets van.. Wat ik hier wel van geleerd heb.. ook al gaan je lampen automatisch uit… draai toch maar ook dat knopje om zodat ze ook echt uit staan.. want dat gelummel met start kabels, daar word ik ook niet blij van.

Gelukkig was dezelfde buurman die aanbelde zo aardig om Michael en mij te helpen met het weer aan de praat krijgen van onze auto.. Want van auto’s hebben MIchael en ik verder geen brood gegeten. De accu is weer vol, de verlichting staat UIT. En we hebben ons lesje weer geleerd…

Heb jij wel eens last gehad van een lege accu?

4 Comments

 1. Saskia 24 februari 2018

  Gelukkig nooit last van gehad, lijkt me echt super irritant… Onze lampen gaan ook automatisch uit en zet hem eigenlijk nooit om…

  Beantwoorden
 2. Laura 25 februari 2018

  Ik heb ook nog een leuk verhaal over een lege accu… vertel ik nog wel eens 😂

  Beantwoorden
  • Bente 25 februari 2018

   Toevallig iets te maken met stil staan in een klein straatje in Amsterdam samen met Cindy? Of had dat niet met de accu te maken :P?

   Beantwoorden
 3. Jenn 26 februari 2018

  Gelukkig nooit last van gehad. Ik moet ook gewoon mijn knopje omzetten, en als ik het vergeet en ik stap uit gaat hij piepen.
  Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #164My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge