10 dingen om te doen in het vliegtuig tegen verveling

Met het vakantie seizoen voor de deur leek het me leuk en wellicht handig om een lijstje met tips te maken tegen verveling in het vliegtuig. Als je een beetje geluk hebt is er in het vliegtuig een fijn entertainment systeem, vol met leuke en nieuwe films. Als je een beetje pech hebt, zoals Michael en ik dat hadden tijdens onze lange vlucht van Frankfurt naar San Francisco (zo’n 11,5 uur), heb je helemaal geen entertainment systeem. Wat doe je dan tegen de verveling? Dat lees je vandaag op mijn blog.

10 tips om je niet te hoeven vervelen in het vliegtuig!

 • Neem een boek of tijdschrift mee. Altijd handig om in je handbaggage te hebben (een opgeladen e-reader met een paar fijne boeken er op kan natuurlijk ook).
 • Zorg er voor dat je fijne muziek op je telefoon hebt staan waar je naar kunt luisteren (via Spotify kan je bijvoorbeeld een playlist downloaden zodat je hem ook offline kunt afspelen). Of, om in de boeken sferen te blijven: luister naar een luisterboek!
 • Neem een boekje mee om de taal van het land waar je naartoe gaat te leren! Vloeiend zul je natuurlijk niet worden, maar een paar zinnetjes of woordjes moet toch lukken!
 • Neem een tablet mee met een paar afleveringen van je favoriete serie (ook hier geldt: bij Netflix kan je een aantal series downloaden zodat je ze offline kan bekijken!).
 • Als je een medereiziger hebt: speel een spelletje. Neem een pak kaarten mee, of een notitie boekje waar je spelletjes in kunt spelen (wie kent dat spelletje met die stipjes waarbij je hokjes moet maken :D?).
 • Strek je benen. Hoewel het vliegtuig personeel het waarschijnlijk niet erg ziet zitten als je constant gaat lopen ijsberen, is af en toe je benen strekken goed voor de doorbloeding.
 • Voor op de terugweg van vakantie: schrijf je kaarten! Wie kent het niet, het vergeten van het schrijven van kaartjes voor familie of vrienden. Op de terug weg in het vliegtuig heb je meer dan genoeg tijd om een paar leuke kaartjes te sturen (en ze komen ook heel wat sneller aan als je ze gewoon in Nederland op de bus doet ;)).
 • Zoek al je vakantie foto’s uit (als je je laptop bij je hebt). Dat scheelt als je weer terug bent in Nederland, en maakt het makkelijker om bijvoorbeeld een mooi vakantie boek te maken (heerlijk toch, als de eerste stap al gezet is en je weet welke foto’s je wilt gebruiken?)
 • Maak op de terug weg naar huis een dagboek van mooie herinneringen van de vakantie, een soort van reis dagboek. Op de heenweg zou je juist een boekje mee kunnen nemen van de plaats van bestemming en een lijstje maken van de dingen die je daar wilt gaan doen.
 • Als al het bovenstaande niet helpt tegen de verveling: probeer te slapen (al is dit iets wat mij niet snel zal lukken, slapen en vliegen gaan bij mij niet goed samen ;).

Heb jij nog een ultieme tip tegen de verveling tijdens vliegreizen?

14 Comments

 1. Laura 9 juni 2017

  Wat een leuk en handig lijstje!

  Beantwoorden
 2. Danique 9 juni 2017

  Wat een leuke tips! Ik zit niet zo heel vaak in het vliegtuig, maar ik ga hem opslaan zodat ik het erbij kan pakken wanneer ik weer eens met het vliegtuig ga!
  Danique onlangs geplaatst…Mijn blogavonturen in de loop der jarenMy Profile

  Beantwoorden
 3. Maaike 9 juni 2017

  Leuk artikel! Persoonlijk kan ik overal slapen, dus dat doe ik dan ook veel als ik in het vliegtuig zit. En mensen kijken vind ik ook leuk 🙂 Maar wat zelf mee gebrachte series of films zijn wel de beste middelengte om de tijd wat sneller voorbij te laten gaan.
  Maaike onlangs geplaatst…Hoe één van mijn foto’s werd ‘gestolen’My Profile

  Beantwoorden
 4. Morgaine 9 juni 2017

  Neem tekenspullen mee, ik had onderweg naar de Costa Brava mijn tekenspullen plus schetsboek bij mij in mijn ‘handtas’ bagage, tekendoos met potloden, houtskool, kleurpotloden en zelfs mijn soft pastels, nu kun je dat simpelweg omzetten naar wat stiften of potloden in keur en een kleurboek vaor volwassenen…

  En de kaartjes schrijven, lol, dat doe ik al op de eerste dag als het mee zit, anders dag 2 na rond kijken kopen en doen, en in de avond schrijven en op dag 3 of direct al, posten, dat is de oude romantiek, dan ben ik maar eerder thuis, hahahaha

  Dagboek, pas in vliegtuig bij houden? Pfffff dan zou ik al zoveel zijn vergeten door de vele indrukken, dat doe ik dan elke dag, in vorm van tekening of lijstjes of echt schrijven 😀

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Muiderberg #5 De kazemattenMy Profile

  Beantwoorden
 5. Donna 9 juni 2017

  Fijne tips! Ik probeer altijd zo veel mogelijk te slapen in het vliegtuig, dan gaat de reis sneller. Meestal kan ik me prima vermaken met het filmaanbod!

  Beantwoorden
 6. Rebecca 9 juni 2017

  Op de terug weg ga ik inderdaad allemaal vakantie foto’s bewerken voor Instagram, haha. De terugweg komt altijd wel goed. Toch verveel ik me ook nooit bij de heenvlucht. Of ik nou alleen ben of niet. Ik denk dat ik gewoon op dat moment graag naar buiten staar en dat de tijd zo snel gaat haha
  Rebecca onlangs geplaatst…Samen met mijn moeder naar Mallorca | Vlog #30My Profile

  Beantwoorden
 7. Romy 9 juni 2017

  Wat een goede tips! Ik ben ook zo iemand die helaas nooit kan slapen in het vliegtuig, hoe graag ik ook wil. Kaartjes schrijven en mijn vakantiefoto’s uitzoeken zijn wel dingen waarmee ik me kan vermaken tijdens een vlucht. Maar tijdens mijn twee vluchten naar Amerika hadden we gelukkig een entertainmentsysteem aan boord 🙂
  Romy onlangs geplaatst…12x leuke notitieboekjes onder 15 euroMy Profile

  Beantwoorden
 8. Nesrin 9 juni 2017

  Als ik mijn kinderen de volgende keer thuis laat dan zoek ik dit lijstje op 😉 Ik geloof in al jouw tips gezien het feit dat je aardig lange vluchten op je cv hebt staan 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Back to Blog | Personal update, gezakt voor het examen & meerMy Profile

  Beantwoorden
 9. Saskia 10 juni 2017

  Ik verveel me eigenlijk nooit in een vliegtuig. Ik neem inderdaad een boek mee en vermaak me prima 🙂

  Beantwoorden
 10. Chare 11 juni 2017

  Boekjes en muziek vind ik altijd heel erg fijn! OOk geniet ik van het slapen haha, ik slaap zo lekker in het vliegtuig!
  Chare onlangs geplaatst…Give away! My Profile

  Beantwoorden
 11. Sammie 12 juni 2017

  Ik denk dat ik een boek mee neem en mijn koptelefoon, gelukkig hoeven wij niet lang te vliegen. Ik hoop eigenlijk nog even een dutje te kunnen doen in het vliegtuig 🙂
  Sammie onlangs geplaatst…Autoparfum van Rituals SAKURAMy Profile

  Beantwoorden
 12. Arjanne 13 juni 2017

  Wat een leuke & handige tips! wat kaarten schrijven is echt een superleuke tip!

  Beantwoorden
 13. DQ 25 juni 2017

  Ik heb mijn laatste vliegreisje ook offline afleveringen van Netflix gekeken! Tijd vloog (ha-ha) voorbij. Xx

  Beantwoorden
 14. Shirley 27 juni 2017

  Tijdens langere vluchten kijk ik meestal films. Anders lees ik boeken op mijn e-reader en ik doe ook vaak mijn oordoppen in voor een fake-dutje.
  Shirley onlangs geplaatst…24x doen in JordaniëMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge