De grote sport update

De laatste update omtrent mijn sport avonturen is al weer van een tijdje geleden. Toch heb ik de laatste tijd zeker niet stil gezeten! Abonnementen zijn op gezegd, rondjes zijn gelopen.. En hardloopwedstrijden (ok, eentje maar) komen dichterbij. Tijd dus voor een sport update!

Sportschool abonnement opgezegd

Om te beginnen heb ik mijn sportschool abonnement opgezegd. Ging ik in de winter nog netjes 3 keer per week voordat mijn werkdag begon naar de sportschool, had ik er de laatste weken (of maanden zelfs) steeds minder motivatie voor. Op zich niet zo’n probleem, maar aangezien het niet een goedkope sportschool is (en er elke maand zo’n 40 euro van mijn rekening werd afgeschreven) wel zonde van mijn geld. Nadat ik bij terug komst van vakantie nog steeds niet regelmatig ging hakte ik dan ook de knoop door en zegde ik mijn abonnement op.

De voornaamste reden dat mijn sportschool motivatie weg was was trouwens omdat ik het op het moment veel fijner vind om hard te lopen. En laat ik dat nou net veel liever gewoon in de buitenlucht doen, en niet op een loopband.

En hoe gaat dat hardlopen dan?

Nou, dat hardlopen gaat nu echt ontzettend lekker. Over een maand loop ik de Damloop by night, een hardloop wedstrijd van 8 kilometer. Een thuiswedstrijd, want hij start, en finisht in Zaandam. En ik kan met gepaste trots mededelen dat de eerste 8 kilometer aan 1 stuk al weer in de benen zitten.

Dat klinkt misschien niet zo indrukwekkend (of juist wel, afhankelijk van wie dit leest), maar het is voor het eerst in hele lange tijd dat ik helemaal pijn vrij loop. Ik had eigenlijk altijd wel last van pijn in mijn schenen. Niet genoeg om helemaal te moeten stoppen. Wel genoeg om gewoon niet fijn te lopen. Na een soort van winterstop te hebben gehad (ik ben namelijk niet zo’n fan van hardlopen in het donker, en dat is als je in het donker naar je werk gaat, en in het donker weer terug komt van je werk 1 van de weinige opties) besloot ik heel rustig aan op te bouwen.

Ik begon een aantal maanden geleden dan ook met een schema voor 5 kilometer (oke, toegegeven, ik sloeg de eerste paar weken over omdat ik me daar te goed voor voelde ;)). En hoewel het lastig is om rustig aan te doen als je weet dat je niet al te lang geleden afstanden van 15 kilometer liep, heb ik me netjes aan het schema gehouden en ben ik vervolgens zelfs door gegaan met een schema om van 5 naar 10 te gaan.

En daar ben ik nu dus nog mee bezig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me de afgelopen week niet helemaal meer aan het schema gehouden heb. Maar ik doe het rustig aan en als ik merk dat ik ergens last van krijg neem ik weer een stapje terug.

Training van zondag

Dat brengt me tot het een na laatste onderwerp waar ik het in deze blog over wilde hebben: mijn training van afgelopen zondag. Een training die dus niet in mijn schema stond. Ik besloot namelijk direct na het opstaan om te gaan hardlopen. En met nog een maand te gaan voor de Damloop by night wilde ik wel eens weten hoe ik er voor stond. Tijd dus om 8 kilometer te gaan rennen. Zonder te wandelen of te stoppen. Moet lukken toch?

De eerste 4 kilometer ging helemaal prima. Geen last van honderden vliegende muggen (waar je wel last van hebt als je tijdens de zonsondergang gaat rennen), zonnetje, lekker windje, helemaal prima. Maar toen, toen ging het ‘mis’. Na 4 kilometer draaide ik me om en holy moly, ik moest dat hele eind ook weer terug rennen. Het voelde alsof mijn tank helemaal leeg was en ik niet meer vooruit te branden was… Zal ik dan toch maar even een stukje wandelen…? En ik maakte ook een notitie in mijn hoofd.. als ik 8 kilomter ga rennen… EET VAN TE VOREN DAN EVEN IETS!!

Man, man, man, wat wilde ik graag even wandelen. Maar, ik deed het niet! Wat ik wel deed: om de 100 meter op mijn horloge kijken hoe ver ik nog moest (terwijl dat heel duidelijk was, zolang je nog niet thuis bent, ben je er nog niet, aangezien ik precies halverwege was omgekeerd ;)). Ik werd misselijk, ik wilde klaar zijn.. Maar ik zette door en liep de 8 kilometer uit, zonder te stoppen!

Hoewel ik me nog niet direct on top of the world voelde kwam dat gevoel wel al snel. Endorfines doen me goed, dat kan ik je wel vertellen! En toen ik eenmaal gegeten en gedoucht had was ik helemaal een blij ei. Het vertrouwen voor volgende maand is er. Ik heb nog vier weken om verder te trainen en, als het even kan, sneller te worden. Maar die 8 kilometer gaat sowieso lukken, dat heb ik afgelopen zondag wel bewezen! Heerlijk gevoel!

Last but not least: wandelen

Het laatste ‘sport’ gerelateerde wat ik de laatste tijd regelmatig doe: wandelen. Op bijna alle dagen dat ik niet aan het hardlopen ben ga ik ’s avonds naar buiten voor een rondje. Met mijn fitbit kan ik natuurlijk zien hoeveel stappen ik heb gezet op een dag en ik probeer zo veel mogelijk de 10.000 stappen aan te tikken. Een mooie uitdaging aangezien ik door de weeks op kantoor niet al te veel stappen maak. Het weer werkt trouwens ook niet mee, en als het de hele dag en avond aan het regenen is blijf ik ook gewoon lekker binnen, maar al met al is het prima te doen en geniet ik van alle mooie zonsondergangen als de wolken er niet voor hangen.

Voor nu ben ik dus lekker in beweging. Als de dagen weer korter worden krijg ik wellicht weer de sportschool kriebels. Mocht dat het geval zijn heb ik besloten om bij een andere (en nieuwe) sportschool in Zaandam lid te worden. Via mijn werk kan ik daar namelijk met korting sporten, en kost het me in plaats van 40 euro misschien nog maar een tientje. En als ik dan eens een keer niet ga hoef ik me er minder schuldig om te voelen ;).

Zo, dat waren ruim duizend woorden over mijn sport avonturen, ik hoop dat je het interessant vond om te lezen ;).

Ben jij nog een beetje fanatiek aan het sporten de laatste tijd?

3 Comments

 1. Jenn 23 augustus 2017

  Leuk zo’n update! Onze zomerstop is bijna voorbij, dus dan ga ik er weer fanatiek tegenaan. Maar tijdens de zomerstop ook niet stilgezeten hoor šŸ™‚
  Jenn onlangs geplaatst…Recept: vegetarisch broodje hamburger met brieMy Profile

  Beantwoorden
 2. Morgaine 23 augustus 2017

  Ja… eten is handig, hahaha dat is het makkelijke van fietsen, zelfs als ik direct uit bed zou gaan, ik kan wat mee grissen, of portomonee gewoon inpakken en onderweg even ergens wat te eten halen om energie op te doen šŸ˜‰

  Goed gedaan! Maar pas je wel op???

  Natuurlijk doe je dat! Fanatiek sporten mag ik niet meer zoals je weet, en het zwemmen met de cliĆ«nten is ook beweging, meer dan je zou denken overigens. En dinsdag, gisteren even bij fysio, loopband juist, omdat ik daar sneller op loop en constanter dan buiten met camera. Een stappenteller is iets waar ik nu ook aan zit te denken, gezien ik daar ook nieuwsgierig naar ben, en ik nu toch wel binnen blijf, wetend het heeft zin, maar het gevoel… heb het wel gezien hier dat rondje, lol…

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Time fliesMy Profile

  Beantwoorden
 3. Saskia 23 augustus 2017

  Leuk om te lezen! Lijkt me heerlijk. Zoals je weet ben ik niet van het hardlopen maar heb pas het skaten weer opgepakt. Wil het Vrijdag weer gaan doen. Heerlijk!<3 Vooral hier in de polder omgeving echt genieten!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge