Time flies when your having fun…

Time flies when your having fun… ik vind het maar een raar concept. Raar maar waar. Dat als je een vervelend klusje aan het doen bent, de seconden heel erg langzaam wegtikken, en als je het naar je zin hebt vliegen ze voorbij. Ik heb dat trouwens altijd al fascinerend gevonden. Zo verbaasde ik me vroeger ook altijd over het feit dat de weg naar iets toe (de tandarts bijvoorbeeld, die op 10 kilometer afstand was, waar ik zo af en toe heen moest fietsen) veel langzamer leek te gaan dan de terug weg. Misschien dat ik op de terugweg gewoon een stuk sneller fietste maar ik denk niet dat dat het geval was, maar te maken heeft met de perceptie van tijd.

Ik ben trouwens de kans misgelopen om hier meer over te leren (oké, ik kan natuurlijk ook uit mezelf artikelen hierover opzoeken maar dat heb ik tot op heden nog niet gedaan). Een van de onderwerpen die ik kon kiezen tijdens het schrijven van mijn masterthese ging over de perceptie van tijd, je moest drie onderwerpen kiezen en deze stond bij mij ver boven aan, helaas was ik niet de enige die dat een interessant onderwerp vond want ik werd uiteindelijk ingedeeld bij mijn derde keuze. Ook geen drama, maar wel jammer. Goed, maar waar ik eigenlijk heen wilde met dit artikel is dat het vandaag en morgen heerlijk weer wordt én het weekend is! En wat er gepland staat dit weekend? Helemaal niks : ). Dat betekend dat ik mijn bikini uit de kast kan vissen en heerlijk van het zonnetje kan genieten in het recreatiegebied hier in de buurt. Hoepeltje mee, boekje mee, zonnebrand mee en hoepsefloeps, het weekend is weer voorbij.

Want een weekend gevuld met leuke en fijne dingen gaat natuurlijk weer een stuk sneller voorbij dan een weekend waarin het constant regent en je dus verplicht binnen moet zitten (hoewel ik een weekendje lui binnen niksen op zijn tijd ook helemaal niet erg vind). Ik ben in ieder geval heel erg blij met de vooruitzichten van vandaag en morgen en hopelijk kan ik dus ook nog een beetje werken aan mijn kleurtje, maar dat moet goed komen met zo’n lekker zonnetje. Al met al vind ik dat we dus niks te klagen hebben over deze zomer. Ja, we hebben een paar dramatische dagen gehad (ik noem een zomerstorm en afgelopen maandag waarbij het aan 1 stuk door heeft geregend) maar een zomer met alleen maar mooie dagen mag je toch niet verwachten in Nederland. Ik geniet met volle teugen van de zon nu het nog even kan!

En wat gaan jullie dit weekend doen?

7 Comments

 1. Renske 22 augustus 2015

  Dat zijn zeker interessante onderwerpen! Jammer dat je uiteindelijk geen masterthesis over de perceptie van tijd hebt kunnen schrijven. Waar heb je nu over geschreven? 🙂 Geniet lekker van het weekend (en de tijd, haha)!
  Renske onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  Beantwoorden
  • Bente 26 augustus 2015

   Die ging over de invloed van een globale of lokale focus op de perceptie van pijn 😉 Hahah super vaag om dat in 1 zin uit te leggen, wellicht schrijf ik er nog wel eens een artikel over 🙂

   Beantwoorden
 2. Rianne 22 augustus 2015

  Jaa tijd is een gek iets he, verbaas ik me ook vaak over haha! Ik ben heerlijkmet mn vriend en zijn ouders nog een weekendje in zeeland, dus ga op het strand van de zon genieten! 🙂
  Rianne onlangs geplaatst…Would you rather?My Profile

  Beantwoorden
 3. Sandra 22 augustus 2015

  inderdaad een interessant onderwerp! Dit ga ik opschrijven zodat ik het een keer kan gaan googlen. dit soort dingen vind ik altijd erg interessant! Wat klinkt dat dagje bij het recreatiemeer als een leuk plan, veel plezier en geniet van je weekend!
  Sandra onlangs geplaatst…Fashion | Onmisbare basics voor in het najaarMy Profile

  Beantwoorden
 4. Anne-Sterre 22 augustus 2015

  perceptie van tijd is inderdaad een wonderlijk iets. je kunt er heel wat wetenschap tegenaan gooien, maar het blijft zelfs dan nog haast onbegrijpbaar. ik heb me er ook al zo vaak over verbaasd haha.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Recept | Frittata di spaghettiMy Profile

  Beantwoorden
 5. Morgaine 23 augustus 2015

  Tijd bestaat niet zeg ik al enige jaren, geleerd van mijn beste vriend, tijd en ruimte, het is dat wij mens het belangrijk hebben gemaakt,w aar men vroeger gewoon mee ging met ritme van de natuur, zou wat zijn niet? 😉

  Maar ik heb het ook hoor, al zet ik nu gewoon mijn schouders eronder en heb zo gemerkt dat als ik het vervelende klusje als erg leuk ga zien, dat het dan ook een stuk sneller gaat, ik bedenk direct al hoe ik mij ga voelen als het gedaan is, en hey… de tijd lijkt ineens net zo snel te gaan als dat leuke klusje wat je te doen hebt. 😀

  Geldt ook voor afspraken, er tegen op zien of gewoon even doen, state of mind en zo kan de terug weg juist langer duren omdat ik de tijd neem om weer thuis te komen, en misschien nog even ergens af sla.

  Ik ben nu aan het uitzieken, en vrijdag was ik bij Sail Amsterdam, ontzettend gaaf!

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Sail Amsterdam : Ga niet, het is er zo druk!My Profile

  Beantwoorden
 6. Zef 23 augustus 2015

  Einstein zei ‘leg je hand 1 seconde op een gloeiende plaat en het voelt als een uur, praat een uur met een mooie vrouw en het voelt als een seconde, dat is relativiteit’. Wat jij beschrijft, dat de terugweg korter voelt schijnt voor iedereen zo te werken. heeft iets te maken met dat de weg al bekend is geloof ik.
  Zef onlangs geplaatst…Mijn vriendin is al getrouwd…My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge