15 reisdilemma’s!

2014-10-24-2B17.16.14Alweer een aantal weken geleden zag ik een tag voorbij komen waar er een keuze gemaakt moest worden tussen 15 reisdilemma’s. Ik las hem, vulde hem in gedachte ook voor mezelf in en vergat hem weer. Tot gisteren toen Sylvia hem plaatste! Weer vond ik hem erg leuk en dit keer besloot ik hem meteen maar voor het echie in te vullen! De tag werd bedacht door Chantal van reisdoc.nl en bestaat uit 15 reis gerelateerde dilemma’s: wat zou je kiezen als het echt, écht moet? Hierbij mijn antwoorden!

1. Zonvakantie of wintersport?
Dit is een makkie voor mij (hoef er geen seconde over na te denken! Zon, zee, strand, en een cocktail in mijn hand! Wintersporten hebben zowel Michael als ik nog nooit gedaan en om met zijn 2e nou een lesje te gaan nemen zie ik niet zitten ;). Daarnaast lijkt het me veel te koud. Nee hoor, lekker de zon in, heerlijk!

2. Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?
Ook hier hoef ik niet heel lang over na te denken (en ik heb het al een beetje verklapt bij de vorige vraag: doe mij maar lekker een strand en de zee, daar hou ik zo erg van! Zonnetje, briesje vanaf de zee, parasolletje.. Wanneer mag ik?!?
Strandfeest-cocktails-2-3. Europees eten of Aziatisch eten?
Makkelijk kakkelijk: Europees! Italiaans, Spaans, Frans.. Ik vind het allemaal heerlijk! En hoewel ik Indonesisch eten ook erg lekker kan vinden winnen die eerste keukens toch duidelijk voor mij!

4. Weg met vriendinnen of weg met partner?
Het lijkt me heel gezellig, weg met vriendinnen. Maar mijn lievelings reisgenoot is denk ik toch wel Michael. Hoewel mijn moeder ook een hele goede is! Maar goed, als ik tussen vriendinnen en partner moet kiezen dan is het zeker partner. Ik mis hem al als ik hem een dag niet zie, en vakanties en nieuwe plekken ontdekken wil ik echt niet zonder hem doen!

5. Actieve vakantie of luiervakantie?
Ik ben op dit moment heel erg toe aan een luiervakantie! Het afgelopen jaar gingen we op twee citytrips, dat betekend dus HEEL VEEL lopen. Heel erg leuk maar dit jaar wil ik op vakantie uitrusten en helemaal niks hoeven doen! Natuurlijk wel een paar keer de omgeving verkennen of een tripje doen maar voornamelijk luieren!
IMG_00996. Azië of Afrika?
Ook dit is geen lastige voor mij: Azië! Op de één of andere manier trekt Afrika me niet zo. Azië daarentegen… Heel veel vrienden en collega’s zijn daar geweest en als ik al die verhalen hoor en foto’s zie zou ik het liefst vandaag nog vertrekken! (hoewel ik toch ook graag een luiervakantie wil ;)).
IMG_01947. Barcelona of Rome?
Omdat ik afgelopen jaar in Rome was zou ik nu dan wel weer naar Barcelona willen. Ik ben daar twee keer een dagje geweest en een keer naar Barcelona voor een wat langere periode lijkt me heel tof. Prachtige stad! (Hoewel Rome ook fantastisch was: 1 groot openlucht museum).

8. Hotel of camping?
Hoewel ik kamperen ook wel kan waarderen slaap ik toch altijd net even wat beter in een hotel dan in een tent ;). Doe mij dus maar een hotel!
Kamperen-bij-Deventer-1-9. Citytrip of natuurvakantie?
Ik ben dol op citytrips! En er zijn ook nog duizend miljoen city’s die ik graag wil bezoeken. Ik denk dat ik hier dan ook maar voor de natuurvakantie ga. Grapje! De citytrip dus.

10. Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren?
In meerdere delen graag! Dan heb je vaker de excitement van het op vakantie gaan. De spanning, het er naartoe leven, het plannen. En daarnaast zou ik het maar zonde vinden. 1 keer heel lang op vakantie en dan is het opeens over met de pret…

11. Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?
Hoewel ik het heel erg leuk vind om te reizen gaan mijn vrienden toch echt voor! Mijn vrienden zijn veel te leuk om op te geven!
2014-10-27-2B21.54.4412. Weg met de auto of weg met het vliegtuig?
Ik ben echt geen fan van vliegen (ik ben zelfs redelijk angstig..). Maar met het vliegtuig kom je wel overal sneller en makkelijker: het vliegtuig dus!

13. Backpacken of cruisen?
Hmm, lastig. Hoewel een cruise me heel relaxed lijkt zou ik dan toch voor het backpacken gaan. Zoals ik eerder al aangaf zou ik heel graag nog wat van Azië zien en backpacken is wat mij betreft dan de ‘way to go’.

14. Alles regelen of op de bonnefooi?
Als ik zou gaan backpacken in Azië zou ik dat op de bonnefooi willen doen. Maar ‘gewone’ vakanties zie ik wel graag van te voren helemaal geboekt!

15. Roadtrip of op één plek blijven?
Ahh een roadtrip door Amerika! Dat is echt mijn ultieme reisdroom! Yes, roadtrip it is!

En, zouden jullie voor de zonvakantie of wintersport gaan?
2014-10-28-2B00.28.37

12 Comments

 1. Danielle 18 februari 2015

  Oh dat vind ik een moeilijke.. Wintersport en zomervakantie zijn beide essentieel in mijn leven .. 😉 #FIRSTWORLDPROBLEM

  Mag ik gewoon om en om dan…?

  Zo niet dan ga ik voor wintersport omdat ik zon & stedentrips etc. ook met mijn werk doe.. en dan speel ik dus alsnog een beetje vals 😉
  Danielle onlangs geplaatst…Life| Jip – Voorbereidingen op de lenteMy Profile

  Beantwoorden
 2. Jenn 18 februari 2015

  Leuke tag 🙂 Ik hoef er ook niet lang over na te denken, geef mij maar zon!
  Jenn onlangs geplaatst…Uit de brievenbus: #secretvalentijn en post van AnnaMy Profile

  Beantwoorden
 3. jackie 18 februari 2015

  zon vakantie, wintersport lijkt me vreselijk….
  leuk om te lezen…
  jackie onlangs geplaatst…Weetje wat ik echt vies vind….My Profile

  Beantwoorden
 4. Sylvia 18 februari 2015

  Leuk ingevuld! Wat een dilemma’s hè? 😉
  Sylvia onlangs geplaatst…Waar komen jouw blogbezoekers vandaan?My Profile

  Beantwoorden
 5. Linda 18 februari 2015

  Leuk om te lezen! Ik krijg er reiskriebels van 🙂

  Beantwoorden
 6. Nesrin 19 februari 2015

  Heerlijke tag en heel leuk ingevuld. Ik hou enorm veel van zon, zee en strand.
  Nesrin onlangs geplaatst…Battle: Yolanthe vs. Tim den BestenMy Profile

  Beantwoorden
 7. Laura 19 februari 2015

  Voor mij ook zeker zomervakantie! Ik denk dat ik echt een kneusje ben op skies en ook op een snowboard… Schaatsen daarentegen vind ik wel leuk! Wanneer gaan we billie? Straks is de schaatsbaan alweer dicht en beginnen de bloemetjes alweer te bloeien..

  Beantwoorden
 8. Dascha 20 februari 2015

  Leuk om te lezen! Ik ben ook dol op een zonvakantie. Ik kan echt niet wachten om weer te genieten van het zon, zee, strand idee! 😀

  xoxo
  http://www.its-dash.com
  Dascha onlangs geplaatst…The popcorn sweaterMy Profile

  Beantwoorden
 9. Wanda 22 februari 2015

  Absoluut de zonvakantie! Wintersport ooit een keertje gedaan in Tsjechië maar toen lag er weinig sneeuw maar hoewel ik de plaatjes wel heel erg mooi vind, zie ik mezelf echt nog niet zo’n berg afsuizen…
  Wanda onlangs geplaatst…Where to go?My Profile

  Beantwoorden
 10. Marleen 22 februari 2015

  Hmm ik heb hier ook altijd last van. Toch ga ik dit jaar zeker voor een zonvakantie, ik weet alleen nog niet waar naartoe 🙂 x

  Beantwoorden
 11. welovefur 24 februari 2015

  Wooow! I love your blog. I hope you will like mine

  http://instagram.com/ladyfur?ref=badge

  http://www.welovefur.com

  Beantwoorden
 12. come-moda 24 februari 2015

  Herkenbaar, erg leuke tag!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge