New York: laatste dag

Ik ben nog lang niet over New York uitgepraat, de komende weken zullen er dan ook zeker nog wel wat blogjes voorbij komen die over New York gaan. Het was echt fantastisch! We hebben er enorm van genoten. de meeste avonturen die we hebben  mee gemaakt hebben jullie al kunnen lezen, alleen de laatste dag hebben jullie nog tegoed. We saved the best for last. wauw wat een fijne dag was het! We begonnen eindelijk een beetje aan de New Yorkse tijd te wennen (zul je net zien..) en in plaats van om 5 Ć  6 uur ’s ochtends werden we dit keer wakker rond een uurtje of 8. We besloten wat later de stad in te gaan dan de dagen ervoor omdat we een redelijk vol avond programma hadden. 

Rond een uurtje of twee vertrokken we dus naar Manhattan. Als eerste op het programma: Central Park. Daar waren we de eerste dag al eventjes door heen gelopen maar lang nog niet genoeg van gezien. Het zonnetje scheen heerlijk en het park lag er werkelijk prachtig bij. Overal zitten eekhoorntjes dus als je daar rondloopt hoor je om de paar meter geritsel. Als je dan kijkt zit er weer zo’n leuk beestje! Waarom hebben we die niet zo in Nederland? Ze zien er zo lief uit :)! Heel wat foto’s verder liepen we nog wat rond tussen de hoge gebouwen en genoten we van alles om ons heen. Na alvast wat kleins te hebben gegeten was het om 6 uur tijd om ons te melden bij het Rockefeller Center. We gingen namelijk naar het dak: ‘Top of the Rock’. En wauw, wauw, wauw wat was dat mooi! 
Onze timing was perfect: we wilden rond zonsondergang daar zijn zodat we nog een deel in het licht, en een deel in het donker van het uitzicht konden genieten. De lucht had zo’n beetje alle kleuren van de regenboog op het moment dat we (in 52 seconden met de lift) op de 69e verdieping aankwamen. Ik kan je vertellen: dat is HOOG! En zo mooi! Aan de ene kant uitzicht op het Central Park (heel bizar dat het echt een perfecte rechthoek is.. en zo groot!), en aan de andere kant de rest van de stad en het Empire State Building. Op dat dak heb ik volgens mij meer foto’s gemaakt dan tijdens de rest van de hele vakantie, maar het was ook allemaal zo mooi! 
Na ongeveer een uur (het was toen helemaal donker) zijn we weer naar beneden gegaan, op naar Times Square by night. Daar waren we in het donker namelijk nog niet naar toe gegaan (niet dat het daar heel erg donker was door alle reclame borden ;)). Ook leuk om dat eens in het donker te zien! Na de laatste lekkere Amerikaanse burger doken we nog snel even de laatste winkel in; Michael kwam naar buiten met twee paar All Stars en ik met de Nike sportschoenen die ik wilde hebben, score! Moe maar voldaan was het toen tijd om terug te gaan naar het hotel waar we voor de laatste keer van het heerlijke (en enorme, had ik al gezegd dat ik er zowel horizontaal als verticaal op paste?) bed genoten. 
De volgende dag was het echt belachelijk lekker weer. We vlogen pas rond 6e dus ’s ochtends liepen we (met onze koffers, dat was dan wel weer een beetje jammer) nog wat rond in Brooklyn om rond een uurtje of twee richting JFK te gaan. Een lange reis stond er op het programma: een overstap in Madrid en 13 uur reizen (+ nog 3 uur wachttijd op JFK zelf) verder kwamen we weer in Amsterdam aan. Alle gebouwen in Zaandam die voordat ik in New York was geweest nog redelijk groot leken zagen er nu belachelijk klein uit. Grappig hoe je perceptie zo verandert! We hebben een fantastische vakantie gehad, een geweldige ervaring! We hebben gelukkig lekker veel foto’s gemaakt dus dat zal nog voor heel wat na pret zorgen! New York: I love you!

8 Comments

 1. Paul 3 november 2014

  Gaaf dat je de Top of the Rock hebt meegepakt rondom zonsondergang. Dat heb ik ook twee keer gedaan en het uitzicht is magisch.

  Beantwoorden
 2. sam 3 november 2014

  Lijkt me een geweldige reis die ik ooit ook hoop te maken! šŸ™‚

  Beantwoorden
 3. Joyce 3 november 2014

  Wauw, wat een prachtige foto’s. Het ziet echt heel mooi uit!

  Beantwoorden
 4. Mariƫlle M. 3 november 2014

  Ik ben onwijs jaloers, heel gaaf!

  Beantwoorden
 5. Dascha Boonstra 3 november 2014

  Ziet er zooo tof uit! Geniet er nog even van!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  Beantwoorden
 6. Elke 4 november 2014

  Wauw, het ziet er zo mooi en indrukwekkend uit. Begrijpelijk dat je nog niet uitgepraat bent! šŸ™‚

  Beantwoorden
 7. Sas 7 november 2014

  Lijkt me echt prachtig om allemaal te hebben gezien!

  Beantwoorden
 8. Benthe 7 november 2014

  Wat een gave foto’s!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge