Rome is..

Fantastisch! We hebben ondertussen alweer 2 dagen door Rome rond gelopen en ontzettend veel gezien! Rome is 1 groot openlucht museum met allemaal prachtige gebouwen! Wauw! Gisteren zijn we begonnen met de Via Appia Antica, een van de oudste wegen in Rome met veel gebouwen van 2000 jaar geleden! Ons appartement bleek op loopafstand te zijn en al lopend zagen we al wat van deze mooie stad. Aangekomen bij de Via Appia bleek dat het een weg was waar de auto’s gewoon op reden. Vrijwel geen voetgangers pad en van beide kanten scheurden de auto’s ons om de oren. En hoewel het erg mooi was liep het niet erg prettig.

Na 2 kilometer hielden we het dan ook voor gezien en namen we een bus naar het centrum. Daar hebben we nog uren rond gelopen in de buurt van het colloseum. Prachtige kerken en nogmaals: mooie oude gebouwen. Om 6 uur speelde Italië tegen Uruguay. Een wedstrijd waarbij Italië in ieder geval gelijkspel moest spelen om door te gaan naar de volgende ronde. Tussen allemaal bloed fanatieke Italianen keken we de wedstrijd en helaas, ze verloren uiteindelijk met 1-0. Niet waar we op gehoopt hadden maar het mocht voor ons de pret niet drukken :). In ons appartement keken we nog een filmpje en rond 12 uur gingen we moe maar voldaan naar bed!

Ook vandaag hebben we weer enorm veel gezien. Helaas niks op camera vast kunnen leggen want toen we vertrokken regende het. Ik durfde het niet aan om mn camera mee te nemen en een kwartier later was het natuurlijk alweer droog… we bezochten de Trefi fontein, het Pantheon (wat een super mooie tempel!) en alles wat daar in de buurt lag. Nu weer terug ‘thuis’ om even uit te rusten en dan vanavond het nachtleven van Rome ontdekken! Ik heb er zin in en hou jullie op de hoogte!

Zijn jullie wel eens in Rome geweest?

Nog een paar foto’s die ik gisteren met mijn telefoon heb gemaakt:

4 Comments

 1. Svenja 25 juni 2014

  Wat een mooie foto’s. Rome lijkt me zo een mooie stad. Heerlijk om die cultuur op te snuiven! Ik zou er ook graag eens heen willen šŸ™‚

  Beantwoorden
 2. Jolet 27 juni 2014

  Wauw! Ik wil ook nog heel graag naar Rome. Volgend jaar ga ik met m’n vader, heb er nu al zin in!

  Beantwoorden
 3. Sas 27 juni 2014

  Gaaf! Ik ben er nog nooit geweest, wel in Italië maar niet in Rome. Lijkt me prachtig

  Beantwoorden
 4. Typisch Tam 27 juni 2014

  Wat leuk om te zien zeg. Heel mooi. Ik ben nog nooit in Rome of überhaupt in Italië geweest. Het lijk me een mooi land!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge