Tag: Been There Done That

Spanje 2013!

Even weg dromen bij vakanties, iets wat ik maar al te graag doe! Hoewel ik niet ‘getagd’ ben voor deze tag kon ik het niet laten om deze vragen in te vullen toen ik hem afgelopen week voorbij zag komen bij Sara van Window On My Wardrobe. Had ik gelijk een goede reden om weer even door wat oude (vakantie)foto’s te spitten! Here we go!

Welke landen van de wereld heb je bezocht?
Oei, dat is even goed graven in mijn geheugen hoor, komt ie:
– België
– Frankrijk
– Duitsland
– Zwitserland (al was dit maar 1 nachtje, op doorreis naar Italië)
– Je raadt hem dan al maar: Italië
– Spanje
– Griekenland
– Hongarije
– Engeland en Schotland of voor het gemak maar: het Verenigd Koninkrijk want hoe het daar nou precies mee zit weet ik niet.
En dan zijn we er geloof ik wel zo’n beetje. Tot nu toe dus nog niet buiten Europa geweest!

Welke bestemming staat boven aan jouw verlanglijstje, waar wil je nog echt een keer heen?
Poeh, je kan me beter vragen waar NIET. Er zijn nog zoveel steden in Europa waar ik graag naartoe wil. Brugge, Praag, Kopenhagen, en zo kan ik nog wel even door gaan. Maar oké, het aller liefste wil ik een keer naar Amerika (al gaat dat ook bijna gebeuren). Ik vind het zo’n intrigerend land!

Wat is jouw meest ideale vakantie?
Lekker weer, strand, zee, lekker hotelletje of appartement, lekker eten, relaxen, lekker drankje, Michael, en af en toe een dagje als uitstap. Ja dat klinkt wel als een ideale vakantie!

Onze eerste vakantie samen (+ een heleboel!): Sziget!

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Poeh ook lastig. Ik ben jaaaaaren geleden met mijn ouders en broer naar Londen geweest, daar zou ik nog graag een keer naartoe willen, en een romantisch weekendje Parijs met Michael zou ik ook heel erg leuk vinden. Of Griekenland.. ehmm.. ja ik ben niet heel goed in het maken van keuzes..

Laat je allerleukste vakantiefoto zien:
Ik heb lang niet al mijn vakantie foto’s op deze computer staan maar ik heb er toch twee uitgekozen. De eerste foto is van mijn ouders, mijn broer en Michael toen we een paar jaar geleden met zijn 5e in Frankrijk waren. We hebben enorm gelachen met de zelfontspanner en uiteindelijk kwam er een leuke foto uitgerold, fijne herinneringen! De tweede foto is van afgelopen vakantie in Italië. De dag na de bruiloft ging ik wat foto’s maken van het landgoed met mijn nieuwe camera. De foto van deze cactus vond ik zelf wel tof geworden!

Ben je voor werk al wel eens naar een leuke bestemming geweest?
Ik ben een paar maanden geleden met mijn werk naar Maastricht (of eigenlijk in de buurt van) Maastricht geweest. Dat was erg leuk. Maar komende week (van dinsdag tot en met donderdag) ga ik met mijn werk voor het eerst naar het buitenland! Keulen staat op het programma en daar heb ik heel veel zin in!

Met wie ga je meestal op reis?
Dat is makkelijk, Michael!

Met wie zou je wel eens op vakantie willen gaan?
Moet ik hier echt 1 iemand kiezen? Nou, dat heb ik bij de vorige vragen ook niet gedaan dus ga ik hier ook niet doen (lekker puh!). Natuurlijk wil ik nog met Michael op vakantie gaan. Maar ook met mijn moeder zou ik graag nog weg willen. Of gewoon met de hele familie (ouders, broer en Michael). Dat hebben we de afgelopen jaren ook gedaan en dat zou ik zo nog eens doen! En ik zou ook graag een keer met mijn beste vriendinnetje op vakantie willen gaan. Ik ken haar al 12 jaar maar we zijn nog nooit écht met zijn 2e op vakantie geweest. Dat lijkt me toch ook nog wel een keer heel erg leuk!

Antwerpen, en Frankrijk!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Dat is zeker een wie en dan moet ik toch ook weer voor Michael gaan. Zonder hem zou ik 100% zeker niet op een onbewoond eiland willen zitten (al trekt dat idee me sowieso niet helemaal aan!).

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest, zo ja, waar?
Zovaak! Ik denk dat ik elke provincie wel heb gehad.

Ski vakantie of zon vakantie?
Oh deze is makkelijk. Zonvakantie! Ik heb nog nooit geskied (of gesnowboard of gewintersport in  het algemeen), en het trekt me daarom ook totaal niet. Ik zie mezelf echt niet tussen de kleuters een lesje volgen. Nee, geef mij maar een lekkere zonvakantie!

Ga je liever naar een pretpark of de dierentuin?
Dierentuin! De laatste keer dat ik in een pretpark was was ik nog aan het bijkomen van een zware keelontsteking. Mijn hoofdpijn kwam terug toen we al een uur in de rij stonden voor een wilde attractie. Die twee minuten in dat ding waren werkelijk hels! Nee, geef mij maar een dierentuin. Dieren maken me blij!

Wat is je leukste vakantie herinnering?
Hoe kan ik hier nou antwoord op geven? Het is niet per se mijn leukste vakantie herinnering maar in juni trouwde mijn nicht in Italië. We waren op een prachtig landgoed met mijn hele (eigenlijk halve, alleen mijn moeders kant) familie en dat is wel een hele mooie vakantie herinnering!

Waar ga je dit jaar op vakantie?

We zijn natuurlijk al over de helft van het jaar en ik ben dus al in Italië geweest voor de bruiloft van mijn nicht, met daar achter aan 5 dagen Rome geplakt. En wat er voor dit jaar nog op de planning staat is New York! Het komt nu steeds dichter bij en ik heb er echt zo veel zin in! Het aftellen is nu toch echt wel begonnen!

Afgelopen juni in Italië

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Tja, zeg nooit nooit maar Afrika (het continent) trekt me niet zo, al lijkt Marokko me wel weer leuk. Heel veel mensen lijkt het fantastisch om wilde dieren te zien en dat soort dingen, maar ik heb nooit zo die behoefte. Europa, Amerika, Zuid-Amerika en Azië trekken mij veel meer aan! Verder is het een beetje voor de hand liggend maar ik zou nooit (of moet ik hier ook weer nooit nooit zeggen) naar een land op vakantie gaan waar oorlog is, of in ieder geval niet naar een gebied gaan waar oorlog is.

Zo, dat waren alle vragen. Ik moet zeggen dat ik die laatste vraag een beetje stom vond. Ik denk liever na over landen en plaatsen waar ik wél naar toe wil (en dat zijn er veel te veel! Waar haal ik al die vakantie dagen vandaan?).

Waar willen jullie het aller liefste naar toe?

7 Comments

 1. Pinkit puntnl 9 augustus 2014

  Je hebt de tag leuk ingevuld, mooie foto’s ook! Ik ga zelf ook graag naar een dierentuin dat is veel leuker en gezelliger dan een pretpark 🙂 x

  Beantwoorden
 2. Ingrid 9 augustus 2014

  Leuk leuk leuk!!!

  Beantwoorden
 3. Irene Bienefelt 9 augustus 2014

  Leuke tagg 🙂 liefs irene

  http://www.madebyirenelouise.blogspot.com

  Beantwoorden
 4. Jenn 9 augustus 2014

  Leuk om te lezen!

  Beantwoorden
 5. Noelle 10 augustus 2014

  Leuke tag. Ik ga em overnemen 🙂 Ik hou van vakantie, al ga ik de laatste jaren elk jaar alleen maar naar dezelfde plek, Los Angeles. Buiten LA wil ik graag eens naar Dubai, dat lijkt me echt te gek!

  Beantwoorden
 6. Sas 10 augustus 2014

  Leuke foto’s en wat heb je een leuke landen bezocht!

  Beantwoorden
 7. Svenja 10 augustus 2014

  Wauw, wat heb je al een hoop mooie landen bezocht. En wat onwijs tof dat je naar NY gaat, vast een droom die uitkomt!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge