Wegdromen!

Hoover DamNu het hartje winter is (oké, écht echt koud is het natuurlijk niet, maar aan de andere kant, veel kouder dan dit zal het vast ook niet worden ;)) droom ik regelmatig weg bij zonnige oorden en vakantie. Van vakanties en reizen die ik al heb gemaakt tot reizen die we nog gaan maken! Vandaag neem ik je mee in een aantal van mijn dagdromen…
Nummer 1 dagdroom moment is onze reis van afgelopen oktober. Met de auto rondrijden door Amerika. Zoveel vrijheid (want los van onze eerste overnachtingen niks geboekt) en blijheid (want zon, doen waar we zin in hebben en vakantie!). Man, wat was het een bijzondere reis. Van het ontdekken van de stad, tot de prachtige natuur. En natuurlijk Vegas, het andere uiterste: licht, nep, druk en opzichtig maar toch ook oh zo leuk. Mag ik terug?YosemiteMAG IK TERUG?

Goed, heel fijn om over te dagdromen dus ;). Maar ook vind ik het heerlijk om terug te denken aan vakanties van langer geleden. Met mijn ouders en broer in een tentje ergens in Frankrijk, met mijn moeder op een Grieks eiland, met Michael in Spanje, New York of op Sziget. Zoveel mooie en fijne herinneringen, zo leuk om over na te denken.

Maar ook dus reizen die er nog gaan komen. Zo staat er om te beginnen eerst een reisje met mijn werk op het programma. In maart gaan we weer naar San Francisco. Helemaal geen probleem want ik vind het een hele fijn stad. En ik hoop dat het net zulk lekker weer zal zijn als vorig jaar maart, toen was het namelijk een week lang zonnig en stralend!

Vervolgens staat er een stedentripje op het programma (en ook daar ben ik dol op!). Michael was natuurlijk vorige week jarig en één van mijn cadeaus was een weekendje weg naar Brugge. Naar mijn weten ben ik nog nooit in Brugge geweest (al kan het natuurlijk zo zijn dat ik er lannnggg geleden ooit eens ben geweest toen ik nog een ieniemini was) maar de foto’s en verhalen die ik zie en hoor over Brugge zijn fantastisch. Hoog tijd dus om eens een bezoekje te brengen (dat staat gepland voor april).

En dan, tot slot, de ‘zomervakantie’. Daar hebben we nog geen plannen voor. Nou ja, we hebben in ieder geval besloten dat we in Europa blijven. Maar wanneer we gaan en waarheen, dat is nog de vraag. Dus dat dagdromen over de vakantie gaat ook voor een groot gedeelte over dit vraagstuk. Ik heb in ieder geval heel veel zin in een luie strand vakantie. Natuurlijk wil ik de omgeving wel verkennen, maar onder het motto: niets moet, alles mag. Spanje vind ik een heel fijn land. Daar zijn we 3 jaar geleden ook naartoe gegaan en was heerlijk. Portugal spreekt me ook heel erg aan en is een land waar ik nog nooit geweest ben, ook Frankrijk vind ik prachtig.. Of we kunnen lekker naar een Spaans eiland gaan (ik denk aan een Ibiza of Mallorca… ook beiden nog nooit geweest). Zo veel keuze! Heerlijk om over na te denken vind ik trouwens.

De volgende stap wordt natuurlijk het afstruinen van het internet. Iets waar ik ook uren aan kan besteden. Huren we een huisje, gaan we voor een hotel? Aan het strand of voldoet een zwembad? En natuurlijk: wanneer (!). Het is natuurlijk relaxed om dit buiten schoolvakanties te plannen, niet te vroeg in het jaar maar ook zeker niet te laat (vorig jaar was ik echt zoooo aan mijn vakantie toe in oktober, zo lang wil ik dit keer niet weer wachten ;)). Man, man, man, wat zijn er toch veel beslissingen te maken. Ik droom gewoon nog maar even verder.

Hebben jullie al concrete vakantie plannen? Of blijven jullie lekker thuis dit jaar?
IMG_2140

13 Comments

 1. Sandra 10 februari 2016

  Súper tof dat je gewoon weer naar San Francisco gaat met je werk! Wauw, gaaf hoor. Leuk dat je naar Brugge toe gaat! Ik was er drie weken geleden en het is echt een leuke stad voor een stedentripje. 🙂
  Mijn vakantieplannen? In juni ga ik naar de Azoren met mijn vriend en schoonouders. Ook ga ik waarschijnlijk met mijn ouders nog NAAR Spanje en waar ik met mijn vriend naar toe ga weet ik momenteel nog niet. Ik hoop weer een verre reis te kunnen maken!
  Sandra onlangs geplaatst…Hoe doe je dat? #2 | Elkaar accepteren en respecterenMy Profile

  Beantwoorden
 2. Lilian (ikwordvrolijkvan) 10 februari 2016

  Wat een fijne plannen! Voor nu staat in mei Helsinki op de planning maar dat is deels een conferentie. De zomer heb ik nog niet ingepland, zal wel last minute worden ofzo. Ik krijg helemaal zin in vakantie!
  Lilian (ikwordvrolijkvan) onlangs geplaatst…Maandag-muziekdagMy Profile

  Beantwoorden
 3. sammie 10 februari 2016

  Zo’n stedentripje lijkt me erg leuk, wij zullen dat niet zo snel doen vanwege onze honden maar het lijkt me super!

  Beantwoorden
 4. jeapiebel 10 februari 2016

  Wat lijkt me dat heerlijk om naar San Francisco te gaan. Een weekendje Brugge is een mooi verjaardagscadeau vind ik. Net als jij wil ik zelf ook struinen op internet. Al ga ik in de grote vakantie weg met de kinderen. Lijkt mij toch leuk om even daarvoor een weekje weg te zijn zonder kinderen.

  Beantwoorden
 5. Eilish 10 februari 2016

  Wauw wat gaaf dat je naar San Fran gaat!
  Eilish onlangs geplaatst…Personal ♥ Mijn geluksmomenten #22My Profile

  Beantwoorden
 6. Kiss & Make-up 10 februari 2016

  Ik reis best veel en ik vind het echt heerlijk om nieuwe plaatsen te verkennen. Binnenkort gaan we vijf weken in Japan wonen, zo spannend.
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Make-up look | Touches Of PinkMy Profile

  Beantwoorden
 7. Elles 10 februari 2016

  Ohh, ik krijg nu echt zin in de vakantie. Ik denk nu ook steeds vaker na: ‘ waarom verlang ik in de zomer naar de winter? ‘.
  Liefs,
  Elles

  Beantwoorden
 8. Nesrin 10 februari 2016

  Wat gaaf dat je maart weer gaat! Je hebt een heel leuk vooruitzicht. Rondrijden in Amerika met alle vrijheid lijkt mij een droom!
  Nesrin onlangs geplaatst…What time is the Super Beyoncé? I’m in!My Profile

  Beantwoorden
 9. heidi 10 februari 2016

  Wat mooie foto’s zijn het meid.

  Beantwoorden
 10. esmeralda 10 februari 2016

  Ons plan was ook om een maand door Amerika te gaan reizen maar door mijn nieuwe baan gaat dat helaas niet door. misschien plannen we nog een weekje naar de zon maar ook dat is nog niet zeker.
  Prachtige foto’s wel! Ben jaloers!
  esmeralda onlangs geplaatst…My diary; week 5My Profile

  Beantwoorden
 11. Ysanne 11 februari 2016

  Ah ik ben jaloers, San Francisco is zo’n leuke stad!
  Ysanne onlangs geplaatst…SHINE BRIGHT LIKE A GLOEILAMPMy Profile

  Beantwoorden
 12. Joor 12 februari 2016

  Wauw naar San Francisco!!! <3 geweldig!!
  Wij gaan in ieder geval naar Duitsland en eventueel Portugal…
  MAar we blijven helaas dit jaar in Europa. Verder hebben we nog geen plannen.
  Joor onlangs geplaatst…Music of the MonthMy Profile

  Beantwoorden
 13. Sas 14 februari 2016

  Altijd fijn zulke plannen! Ik hoop op een fijn weekend weg dit jaar, aangezien we met ons huis zitten en niet te duur op vakantie willen gaan.
  Sas onlangs geplaatst…Geluksmomentjes van de afgelopen wekenMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge